Şehit annesinin feryatları yürek dağladı

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur için memleketi Adana'da tören düzenlendi. Şehidin tabutuna sarılan anne Sevim Buğur, 'Ben sana canımı verirdim. Sen benim kıymetlimdin, sen benim küçük bebeğimdin' diye gözyaşı döktü.

Şehit Buğur’un naaşı, Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi’ndeki baba ocağında alınan helalliğin ardından Sabancı Merkez Camiye getirildi. Buradaki törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana milletvekilleri, kent protokolü ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Çelik, şehidin kardeşleri Onur ve Mehmet ile babası Hamit Buğur’a sarılarak başsağlığı diledi.
Tören alanına silah arkadaşlarının omuzlarında getirilen şehit Buğur için gözyaşları adeta sel oldu. Şehidin ağabeyleri Mehmet ve Onur Buğur, kardeşlerinin tabutuna sarılarak öptü. Daha sonra birbirlerine sarılarak gözyaşı döken Buğur kardeşler, anneleri Sevim Buğur’u sakinleştirmeye çalıştı. 

“SEN BENİM KÜÇÜK BEBEĞİMDİN” 
İl Müftüsü Arif Gökce’in kıldırdığı cenaze namazının ardından anne Sevim ve baba Hamit Buğur da tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ardından şehit silah arkadaşlarının omuzlarında top arabasına taşındı. Bu sırada oğlunun tabutunun başına gelen anne Sevim Buğur, “Enver’im kurban olum sana Enver’im. Yanında bekledim, ‘sonuna kadar bekleyeceğim seni’ dedim yavrum. Gücün kalmadı mı kuzum. Sen benden güç isteseydin ben sana verirdim. Ben sana canımı verirdim. Sen benim kıymetlimdin, sen benim küçük bebeğimdin. Sen bana ‘annem her şey feda olsun senin için. Annem sen başımda ol yeter’ diyordun. Sen beni bıraktın gittin. Enver’im kuzum adın kurban olum” dedi.
Şehit Enver Buğur, Asri Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi. 

MÜFTÜDEN SLOGAN UYARISI 
Bu arada şehit cenazesinde siyasi slogan atan bir grubu İl Müftüsü Gökce, "Bu tür davranışlar dinimizde yasaklanmıştır. Şehidimizin ruhunu inciltmekten başla hiçbir işe yaramaz kardeşim sizler çok değerli çok asil bir milletin evlatlarısınız camide cumada nasıl davranılması gerekiyorsa şehidimize de öyle davranılması gerekir" uyarısında bulundu.  

Google+ WhatsApp