Sabrın Mükâfatı Olan Sergi Açıldı

El emeği göz nuru… Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, hanımlara yönelik Meslek Edindirme Kurslarında eğitim alan öğrencilerin kurs süresince el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı Tezhip Özel grubuna ait Sergisi’nin bir alış veriş merkezinde BUTİK SERGİ niteliğinde açıldığını söyledi.

Tezhip kursu öğrencilerinin çalışması olan ve taşıdığı motifler yanında el işi olmasından dolayı birer sanat eseri olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi’nce her yıl ilk ve sonbahar olmak üzere iki dönem halinde Meslek Edindirme kursları açıyoruz. 16 ayrı semtte kurs merkezimiz mevcuttur. Bu kurslarda tezhip bölümünde yer alan öğrencilerin hazırlamış olduğu SABRIN MÜKAFATI temalı ve 25 eserin yer aldığı sergimiz sanatseverlere sunuldu. Çok yoğun ilgi var. Bundan dolayı bu tür kursların devamı için her zaman öncülük edeceğiz.” dedi.

 

Hem sanat,hem kültür…

         25 ürünlü butik Sergi niteliğindeki TEZHİP SERGİSİ’NİN iftar sonrası gezilebileceğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Tezhip Sanatının yapılmasında öncülük eden kurs öğretmenlerini kutladığını kaydetti.

Google+ WhatsApp