Mimarsinan OSB, ERÜ'nün elektrikli aracı 'VoltaCar'a sponsor oldu

Mimarsinan OSB, ERÜ'nün elektrikli aracı 'VoltaCar'a sponsor oldu

Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi; Türkiye’nin 10 Araştırma Üniversitesi’nden biri olan Erciyes Üniversitesi’ni (ERÜ) ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmak, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde araştıran, geliştiren ve ülkenin gelişimine katkı sağlayacak projeler üretmek için Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Enerjist Takımı tarafından tasarlanan elektrikli araç VoltaCar’a sponsor oldu.

Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi; Türkiye'nin 10 Araştırma Üniversitesi'nden biri olan Erciyes Üniversitesi'ni (ERÜ) ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmak, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde araştıran, geliştiren ve ülkenin gelişimine katkı sağlayacak projeler üretmek için Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Enerjist Takımı tarafından tasarlanan elektrikli araç VoltaCar'a sponsor oldu.

 

Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karabulut, VoltaCar Ekibi'ni ziyaret ederek aracın fikir ve yapım aşaması hakkında bilgiler aldı. Elektrikli otomobili inceleyen Başkan Karabulut, projeden oldukça memnun kaldığını ifade etti. Başkanımız Karabulut, teknolojiyi sanayi ile buluşturmanın önemli olduğunu belirten Başkan Karabulut, üniversite-sanayi işbirliğiyle güzel işler başarılabileceği ve ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sağlanabileceğinin altını çizdi. Başkan Karabulut, bu anlamda VoltaCar'ın daha da gelişmesine katkıda bulunmak için ihtiyaçların bir kısmına sponsor olduklarını kaydederek, elektrikle çalışan aracın ve bu yönde gelişen teknolojinin önemine değindi. Miamrsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Karabulut sözlerine şu şekilde devam etti;

 

"Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde yapılacak çalışmalara destek vererek yeni teknolojilerin sanayicimiz ile buluşmasına olanak sağlamayı önemsiyoruz. Şehrimiz üniversitesi tarafından böyle bir projenin geliştirilmesi ülkemiz için çok önemli. Şuanki teknolojide alternatif enerji ile çalışan otomobiller ön planda tutulduğundan dolayı, bu projenin geliştirilerek önce ülkemiz ihtiyacını karşılayacak ardından yurtdışına ithal edebilecek konuma getirilebilmesi son derece önemli. Bu aracın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Enerjist ekibi aracın teknik özellikleri hakkında bilgiler verdi. Elektrikli araç VoltaCar'ın karbon fiber malzemeden üretildiğini, 175 kg ağırlığa sahip ve 150 kilometrede sadece 1 TL'lik enerji harcadığı bildirildi. Ayrıca aracın saatte 130 km hız yapabildiği belirtilirken, tam dolu bir batarya ile 120-130 kilometre yol gidebildiği aktarıldı.

Google+ WhatsApp