Kayseri Savunma Sanayinin Merkezi Üretiyor

KAYSERİ SAVUNMA SANAYİNİN MERKEZİ ÜRETİYOR, İSTİHDAM EDİYOR, EKONOMİYE KATKI

 

 

 Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç; Kayseri, LOJİSTİK Merkezi ve E-TİCARETİN merkezi olduğu gibi aynı zamanda SAVUNMA SANAYİ’NİN de merkezi olacağını çünkü alt yapısının buna müsait olduğunu söyledi.

Erciyes Üniversitesi ile Erciyes Teknopark işbirliği ile gerçekleştirilen “SAVUNMA SANAYİ KAYSERİ ÇALIŞTAYI” ile ilgili olarak ilk uçak fabrikasının ve tank bakım ve onarım tesislerinin Kayseri’de  bulunduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Türkiye artık eski Türkiye olmadığını MİLLİ VE YERLİ SAVUNMA SANAYİ tesisleri ile bir marka olacağını kaydetti. Erciyes Üniversitesi ile Erciyes Teknopark işbirliği ile gerçekleştirilen “SAVUNMA SANAYİ KAYSERİ ÇALIŞTAYI” ile ilgili olarak ilk uçak fabrikasının ve tank bakım ve onarım tesislerinin Kayseri’de  bulunduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Türkiye artık eski Türkiye olmadığını MİLLİ VE YERLİ SAVUNMA SANAYİ tesisleri ile bir marka olacağını kaydetti. 

Savunma Sanayi Merkezi için Kayseri Serbest Bölgesi'nin İç Anadolu için büyük bir kazanç olduğunu ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç “Kayseri artık kendini aşan bir üretim merkezi olmuştur. Çünkü hem dünya teknolojileri ile yarışacak olan üretim tesisleri birer birer hizmete açıldığı gibi bu tesisler bir dünya markası olma yolundadır. Teknolojiye yatırım yapılmaktadır. Lojistik merkezi, ulaşım ağı, ipek yolu, İlk Uçak fabrikası, Tank bakıl ve onarım merkezi gibi avantajlar dünya ekonomisin dikkatini çekmiş olup, bundan böyle merkezi olacaktır. Bu Kayseri için değil Anadolu ve Türkiye için bir kazançtır “ dedi. 

 

Kayseri serbest bölgesi vasıtasıyla kobilerin e-ticaret ile ihracat yapmasının sağlanacağını ifade eden ve aynı zamanda Serbest Bölgesi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesine özel demiryolu ağı, lojistik merkez ve depolar inşa edilerek MİLLİ VE YERLİ SANAYİ İÇİN avantaj sağlandığını sözlerine ekledi.

 


Erciyes Üniversitesi ile Erciyes Teknopark işbirliği ile gerçekleştirilen “SAVUNMA SANAYİ KAYSERİ ÇALIŞTAYI” ile ilgili olarak ilk uçak fabrikasının ve tank bakım ve onarım tesislerinin Kayseri’de  bulunduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Türkiye artık eski Türkiye olmadığını MİLLİ VE YERLİ SAVUNMA SANAYİ tesisleri ile bir marka olacağını kaydetti. 

Google+ WhatsApp