İzmir Polisinden Uyuşturucuya Geçit Yok

İzmir´de düzenlenen 6 ayrı operasyonda toplam 131 kilogram esrar, 16,7 kilogram eroin, çok sayıda uyuşturucu hap ve bonzai maddesi ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 9 kişi, çıkarıldıkları

İzmir´de düzenlenen 6 ayrı operasyonda toplam 131 kilogram esrar, 16,7 kilogram eroin, çok sayıda uyuşturucu hap ve bonzai maddesi ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 9 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son bir ayda yaptığı operasyonlarla İzmir´de uyuşturucu tacirlerine büyük darbe vurdu. Polis ekipleri ilk çalışmasında, İstanbul´dan yüklü miktarda eroin getirerek piyasaya süreceği şüphesiyle D.O´ya İzmir Otogarı´nda operasyon düzenlendi. Şahsa ait valiz içinde 26 pakette 13,478 kilogram eroin ele geçirildi. D.O. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yapılan diğer operasyonlarda ise, Torbalı ilçesinde ise istihbarat çalışması sonrası, bir TIR´da da 23 pakette 116 kilogram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan Z.K ve M.M, tutuklandı. Narlıdere ilçesinde takibe alınan bir eve yapılan operasyonda ise 6 preslenmiş pakette 3,180 kilogram eroin ele geçiren ekipler, evi kullandığı tespit edilen K.U´yu gözaltına aldı. Şahıs, mahkemece serbest bırakıldı. Karabağlar´da ev ve araçlarda yapılan aramalarda 8,4 kilogram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 kişiden Ö,Ç ve E.Ö tutuklandı. Konak ilçesinde düzenlenen operasyonlarda ise üzerlerinde bin 193 adet uyuşturucu hap çıkan E.K, 5 kilogram esrar çıkan Y.K ile 46 gram esrar ve 53 uyuşturucu hap çıkan V.T, tutuklandı. Bayraklı´da bir eve yaptıkları operasyonda ise 7 kilogram esrar ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. E.A, tutuklandı. Böylece 6 ayrı operasyonda polis ekipleri, 131 kilogram esrar, 16,7 kilogram eroin, çok sayıda uyuşturucu hap ve bonzai maddesi ele geçirdi. Operasyonlarda gözaltına alınanlardan 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(AS-ÖZ-Y)

17.10.2014 21:26:36 TSI

Google+ WhatsApp