İskenderoğlu, ENKA'ya transfer oldu

İskenderoğlu, ENKA'ya transfer oldu

Kayseri’de Faroz Yüzme Kulübü’nde önemli başarılara imza atan ve milli takıma yükselen Sophia İrem İskenderoğlu, ENKA’ya transfer oldu.

Faroz Yüzme Kulübü’nün 2005 doğumlu sporcusu Sophia İrem İskenderoğlu  yakaladığı önemli başarıların ardından genç yaşına rağmen önemli bir transfere imza attı. 8 yaşında Erciyes Üniversitesi yüzme havuzunda yüzmeye başlayan daha sonra Kayseri Faroz kulübüne  transfer olan İskenderoğlu 2014’de Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM)  baş antrenörü Corrado Rosso tarafından keşfedilerek TOHM altyapısına davet edildi ve burada 6 yıl başarılı işlere imza atan İskenderoğlu Enka’ya transfer oldu. 13 yaşında Üsküp federasyon karmasına davet edilen İskenderoğlu ilk uluslararası yüzme müsabakalarına katılarak ülkemizi temsil etti. 1 yıl sonrada 2019 yılında elemeleri geçerek milli takıma davet edilerek uluslararası COMEN CUB müsabakalarında ülkemizi temsil ederek Türkiye tarihinde ilk kez 4*200 serbest bayrak takım yarışmalarında ülkemize Avrupa 2.liği kazandırdılar.
 
Kayseri ve bölgesel şampiyonlarında bir çok birinciliği olan özellikle yüzmenin serbest stilinde 100-200-400 ve 800 metre serbest yarışlarında Türkiye Şampiyonlukları olan İskenderoğlu, kısa sürede bir çok önemli kulübün dikkatini çekmişti. Son olarak ENKA Spor kulübü ile yapılan görüşmelerde varılan anlaşma sonucunda Sophia İrem İskenderoğlu , bu kulübe kendini bağlayan imzayı attı. Faroz Yüzme Kulübü Antrenörü Tolga Şahin: ’’Büyük kulüplerin sporcuya sağladığı destekler nedeni ile kulübümüz başarılı bir sporcuyu ENKA Spor Kulübüne vermek zorunda kaldı. Bir tarafımız sporcumuz adına mutlu olmakla birlikte potansiyeli olan üst düzey bir sporcuyu ekonomik nedenlerden dolayı kaybetmek ve Kayserimiz adına yarıştıramayacak olmaktan dolayı büyük üzüntü duymaktayız” dedi.
Sophia İrem İskenderoğlu  başarılı bir sporcu olabilmek için zihinsel antrenman yapmak gerektiğini  ve daima bir adım önde olmak için zihinsel antrenman koçu Doç. Dr. Rıdvan EKMEKÇİ ile çalıştığını ifade etti. Ayrıca Türk sporunun gelişmesi için Olimpik Hazırlık Merkezleri kurup yetenekli ve başarılı sporcuların yetişmesine katkıda bulunan devletimize üzerinde emeği geçen TOHM projesi kapsamında tüm spor çalışanlarına teşekkür etti.

Google+ WhatsApp