İşitme Engellilerin Doğa Sevinci

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı´na bağlı bulunan Botanik Bahçesi `Sessiz Doğanın Sesi´ başlıklı etkinlik kapsamında öğrencileri ağırlıyor. Etkinlik ka

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı´na bağlı bulunan Botanik Bahçesi `Sessiz Doğanın Sesi´ başlıklı etkinlik kapsamında öğrencileri ağırlıyor.
Etkinlik kapsamında Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflardaki işitme engelli özel öğrencilerine botanik parkı tanıtıldı.
Öğrenciler, Botanik Bahçesi´nde 10 özel tasarım bahçeleri ve yüzlerce bitki ile bitki dünyasını keşfetme fırsatı buldular. Ayrıca öğrencilere bahçe tanıtım broşürleriyle birlikte bitki tohumları da dağıtıldı. Bu doğrultuda doğa ve çevre alanında bilgilendirilerek bu konulara farkındalık oluşturulması hedeflendi. Botanik gezisinden sonra öğrenciler, Uzay Parkı içerisindeki bilim merkezinde `Ağaçların Hayatı´ adlı animasyon gösterisini izledi.
Yapılan etkinliğin devamında okul idareci ve eğitimcilerin destekleriyle işitme engelli öğrencilere fotoğrafçılık, çamur atölyesi, boya teknikleri kullanılarak bitki resimleme ve okullarında doğa köşesi oluşturma gibi çalışmalar yapılması da planlandı. Bu sayede doğa ve çevre kültürünün Gaziantep´te yaygınlaştırılmasına katkı sağlanılmasını hedefleyen Botanik Bahçesi yetkilileri, bu yöndeki çalışmaların devam edeceğini belirtti.
(BB-VSA-Y)

20.10.2014 12:38:20 TSI

Google+ WhatsApp