BÜYÜKŞEHİR 116 BİN MASKE ÜRETİP, ÜCRETSİZ DAĞITTI

BÜYÜKŞEHİR 116 BİN MASKE ÜRETİP, ÜCRETSİZ DAĞITTI

Kayseri Ticaret Odası’nın üyeleri ve esnaflarına da 20 bin maske verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirlerine halkın daha etkin katılması için yapmış olduğu çalışmalara üretimi de eklemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK tarafından bu süreçte 116 bin maske üretilerek, başta sağlık çalışanları ve emniyet güçleri olmak üzere ihtiyaç duyanlara ücretsiz dağıtıldı. Son olarak Kayseri Ticaret Odası’na 20 bin adet maske verildi.

Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınının en az etkiyle atlatılabilmesi için yaptığı hizmetlere maske üretimini de ekledi. Sanat ve mesleki eğitimde Anadolu’nun markası haline gelen Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK, önemli bir maske üreticisi haline geldi. KAYMEK eğitmenleri tarafından kısa süre içinde 116 bin maske üretildi.

KAYMEK tarafından üretilen maskeler başta sağlık çalışanları, emniyet güçleri, 112 ekipleri olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile zabıta ekipleri tarafından şehrin farklı bölgelerinde yapılan denetimler sırasında vatandaşlara dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi, 20 bin maskeyi de üyeleri ve esnaflara dağıtılmak üzere Kayseri Ticaret Odası’na verdi.

“MASKE ÜRETİMİ DEVAM EDECEK”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu süreçte maske üretmeye devam edeceklerini belirtti. Vatandaşları zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları konusunda bir kez daha uyaran Başkan Büyükkılıç, “Zorunlu oldukları için evden çıkmak mecburiyetinde kalanların sağlıklarını korumaya yönelik de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda sağlık için önemli bir gereksinim olan maske ihtiyacını giderebilmek amacıyla KAYMEK tesislerimizde üretime başladık. Kısa sürede 116 bin maske üreterek ücretsiz olarak dağıttık. Maske üretimini sürdürerek halkımızın ve özellikle sağlık çalışanları ile emniyet güçlerimizin ihtiyaçlarını temin etmeye devam edeceğiz” dedi.  

Google+ WhatsApp