BU ÇIKMAZA SON VERİLMELİ

BU ÇIKMAZA SON VERİLMELİ

Saadet Partisi Kayseri İl Gençlik Başkanı Musa BAHADIR gerçekleştirdiği basın açıklamasında:

FAHİŞ KİRA FİYATLARI

‘Üniversite okumak üzere çok sayıda öğrenci kardeşimiz il değiştiriyor. Bu durumda öğrenciler için kalacak yer sıkıntı ortaya çıkıyor. İlk olarak Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) başvuran öğrenciler sabırsızlıkla sonuçların açıklanmasını beklerken bir yandan da yurt çıkmama ihtimaline karşın ev ya da yurt arayışına giriyorlar. Bu ikilem içerisinde büyük bir bocalama yaşanıyor. Fırsatı ganimet bilenlerin fiyatları yukarı çekmesiyle kira piyasasının her geçen gün yükselmesi kiraya çıkmayı düşünen öğrencileri zor duruma düşürüyor. Kiraların fahiş şekilde artmış olmasıyla mağduriyet hali artıyor.

SINAV ÜCRETLERİ

Bir diğer husus ise Sınav Giriş Ücretleridir. Asgari ücretin durumu malum iken KPSS’ye girmek isteyenler 350 Tl ödeme yapmak zorunda kalıyorlar. Üniversite sınavı için rakam ise 270tl’dir. Yani bir asgari ücret ile geçinen bir ailede sınava giren bir öğrencinin sadece sınav giriş maliyeti bütçenin %10’u kadardır. Buraya test kitapları gibi diğer giderleri katmadan söylüyoruz.

STAJ

Üniversitede yaşanan diğer bir sorun ise staj sorunlarıdır. Her öğrencinin, staj yaptığı yerler baz alındığında fırsat eşitliğine sahip olmaması acı bir durumdur. Çevresi olmayan öğrencilerin istedikleri yerlerde staj yapma imkanı bulamaması yeterli gelişimi sağlayamamalarına sebebiyet vermektedir. Bu konuda daha düzenli bir çalışma yapılması gerekmektedir. Ayrıca staj döneminin mecburi ve ücretsiz olması nedeniyle öğrenciler ekonomide sıkıntı yaşamaktadır.

EVLİLİK

Evlenmede Ekonomiye Takılanlar diye bir gerçeğimiz var. Okul döneminde evlenmek artık hayal olmaya başladı. İş sahibi olmanız ilk talep oluyor. Çeyizi düzmenin, ev eşyası almanın, kiracı olmanın maliyeti gençler üzerinde büyük bir yük oluşturuyor. Bir düğünün giderlerinin ödenmesi 5 yıl sürer duruma geldi. Bu kapital dünyanın içerisinde gençleri boğmanın bir anlamı yok. Bu konuya toplumsal olarak önemli şekilde eğilmemiz gerekiyor.

ATAMA

Gelelim ataması yapılmayan öğretmenler meselesine. Bugün bir köy okuluna gittiğinizde oradaki tablo içler acısıdır. Bir ortaokul öğrencisinin tek bir atanmış öğretmeni olması, diğerlerinin ücretli öğretmen olarak bulunuyor olması durumu ürkütücü bir adaletsizliği ortaya koymaktadır. Öğrenci için bakarsanız her sene değişen öğretmenler ve zaman zaman boş geçen dersler, öğretmen açısından bakarsanız aynı işi yaptığı arkadaşından %70 civarında az maaşı alıyor olması durumu ortaya çıkıyor.

LİYAKAT

Son bir husus ise liyakat hususudur. Mülakat durumu ülke gençliğini mahveden bir hal aldı. Yıllarca okulunu okumuşsunuz, sınavda başarılı olmuşsunuz ve ek bir sınav daha geliyor. Üstelik bu sınava çalışarak girmek bir şey ifade etmiyor. Çünkü siz o sınava girerken hakkınızdaki karar takdir edilmiş oluyor.

 

KAYSERİDEKİ 250.000 GENCE SESLENİYORUZ!

Tüm genç kardeşlerimizi sorunları ve çözüm yollarını konuşmaya davet ediyoruz. Gelecek nesillerin ve biz gençlerin her gün katlanarak büyüyen problemlerini bir an önce çözmemiz gerekmektedir. Çözüm aşikar. ÇARE SAADET PARTİSİ

Bu duygu ve düşünceler ile hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Google+ WhatsApp