Bir ayda 84 hırsızlık ve dolandırıcılık olayında 91 şüpheli yakalandı

Bir ayda 84 hırsızlık ve dolandırıcılık olayında 91 şüpheli yakalandı

Kayseri’de nisan ayında polis ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda kendini polis veya savcı olarak tanıtıp vatandaşları dolandırmak isteyen kişiler engellendi. Ayrıca 84 hırsızlık ve dolandırıcılık olayında yakalanan 91 kişiden 11’i tutuklandı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri nisan ayı çalışma verilerini açıkladı. Bu kapsamda kendini polis veya savcı olarak tanıtıp vatandaşları dolandırmak isteyen kişiler engellenerek 6 bin 500 lira kurtarıldı.
 
‘HIRSIZLIK OLAYINDA 11 TUTUKLAMA’
 
Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerinin yapmış olduğu çalışmada ise 11’i evden, 17’si işyerinden ve kurumdan, 8’i otodan, 26’sı açıktan, 18’i bisiklet ve elektrikli bisiklet, 4’ü diğer olaylar olmak üzere toplam 84 olayda yakalanan 91 kişiden 11’i tutuklandı. Yakalanan şüpheli şahıslardan elde edilen yaklaşık 122 bin lira değerinde malzeme sahiplerine teslim edildi. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri ise 21’i oto, 22’si motosiklet hırsızlığı olmak üzere meydana gelen 43 olayda, çalıntı olan 17 adet oto ile 14 adet motosiklet bulunarak sahiplerine teslim edildi. Olaylarla ilgili yakalanan 40 şüpheliden 3’ü tutuklandı. 
 
Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalarda 3 yağma (gasp) olayına işlem yapılarak yakalanan 5 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Google+ WhatsApp