BAŞKAN MUSTAFA PALANCIOĞLU: “ÜRETİM VE İHRACAT MERKEZİ KAYSERİMİZE DIŞ TİCARET LİSESİ AÇACAĞIZ”

BAŞKAN MUSTAFA PALANCIOĞLU: “ÜRETİM VE İHRACAT MERKEZİ KAYSERİMİZE DIŞ TİCARET LİSESİ AÇACAĞIZ”

Melikgazi Belediyesi’nin eğitimin ve eğitimcinin dostu olarak her fırsatta eğitime yatırım yaptığını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ihtisas bir eğitim verecek olan Dış Ticaret Lisesi açarak Kayseri şehrinin ihracat ekonomi ve istihdamına destek olacaklarını söyledi.

Ticaretin artık evrensel olduğunu ve özellikle 5 kıtaya ihracat yapan Kayseri sanayicilerin kalifiye eleman bulmakta zorlandığını bunun için Melikgazi Belediyesi olarak bir girişimde bulunduklarını belirten Başkan Dr. Palancıoğlu, “Artık üretimden çok üretilen mal ve hizmetin pazarlaması söz konusudur. Pazarlamayı da yerel, bölgesel ve ulusal değil, uluslararası yapmanın önemi vardır. Bu açıdan söz konusu ihracat, gümrük mevzuatı, navlun gibi iş v e işlemlerin bilen kalifiyeli eleman ihtiyacı doğmaktadır. Dış ticaret için mevzuatı bilen, liman, havayolu gibi mal sevkiyat konularında eğitimli personelin önemi artmaktadır. Kayserimizde ülkemize hatta dünyaya marka olmuş birçok şirketimiz mevcuttur. Bu açıdan Melikgazi Belediyesi ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ile ortak bir çalışma yaparak dış ticaret lisesini yapıp eğitim hizmetine sunacağız.” dedi.

Başkan Dr. Palancıoğlu, ihtisaslaşmış özel eğitim merkezleri için çalışmaların devam ettiğini ve dış ticaret lisesi ile ticaretin ve ekonominin merkezi Kayseri’ye yeni bir vizyon kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp