Akar'dan NATO'ya çağrı

Akar'dan NATO'ya çağrı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı NATO liderler toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin NATO’ya karşı tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini ancak NATO müttefiklerinin Türkiye’yi Suriye sınırında YPG-PKK terörüyle mücadelede yalnız bıraktığını söyledi.

NATO'nun 70. kuruluş yıl dönümüne denk düşen Londra toplantısı öncesi Euronews'da yayınlanan makalesinde Akar, “NATO, dünyada terörün tüm tezahürleriyle ortadan kaldırılmasında kilit bir öneme sahiptir. Ancak bu mücadele tam kararlılıkla gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde terörle mücadele tümden sorgulanır hale gelebilir” dedi.

 
 

Zirvenin Macron'un NATO'nun beyin ölümü yaşadığı tartışmalarının ardından yapılacağını anımsatan Akar, “Gerilimin yüksek olduğu geçen yılki NATO liderler zirvesinden de akıllarda kalan NATO'nun ömrü ve faydalı olmaya devam edip etmeyeceği yönündeki tartışmalardı. Ancak bu yılki zirveye yaklaştığımız şu günlerde tartışma konularından biri de Türkiye. Bazı çevreler, ulusal güvenliğimiz için attığımız adımları - örneğin Suriye'nin kuzeyindeki son operasyonumuzu - NATO ittifakını hiçe saydığımızın kanıtı olarak gösterme çabasında.

Google+ WhatsApp