5 Bin Pkk´lı Tutuklu Açlık Grevine Başladı

Türkiye genelindeki cezaevlerinde tutuklu bulunan 5 bin PKK´lı, Kobani´de yaşananlara dikkat çekmek ve Türkiye´nin insani yardım koridorunun açması için açlık grevine başladı. IŞİD´in Kobani´ye saldı

Türkiye genelindeki cezaevlerinde tutuklu bulunan 5 bin PKK´lı, Kobani´de yaşananlara dikkat çekmek ve Türkiye´nin insani yardım koridorunun açması için açlık grevine başladı.
IŞİD´in Kobani´ye saldırmasıyla birçok Türkiye´nin bir çok ilinde protesto eylemleri düzenlendi. Türkiye genelindeki cezaevlerinde bulunan 5 bin PKK´lı da Kobani´de yaşananlara dikkat çekmek ve yardım koridorunun açılması için dün itibariyle dönüşümlü ve süresiz açlık grevine başladı. Açlık grevinin başlamasıyla Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Diyarbakır Şubesi üyeleri D Tipi Cezaevi önünde bir araya gelerek açlık grevine destek verdiklerini duyurmak üzere basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasın okuyan Tuhad-Der Diyarbakır Şube Başkanı Cahit Demirkıran, Kobani´de IŞİD ile YPG güçleri arasında yaşanan çatışmanın 32. gününe girdiğini ifade ederek, Kobani´nin, Ortadoğu´nun aydınlık yüzü olduğunu söyledi. Kobani´ye yaklaşımın Kürtlere yapılacak bir yaklaşım olacağını aktaran Demirkıran, bölgede yaşanan gelişmeler doğrultusunda 5 bin PKK´lı tutuklunun açlık grevi başlattığını kaydetti. Demirkıran, "Türkiye cezaevlerinde bulunan yaklaşık 5 bin PKK´lı ve PAJK´lı tutsaklar 15 Ekim´den başlayan açlık grevine girmiş bulunmaktalar. Hükümetin Rojava üzerindeki politikalardan vazgeçmesi ve Kobani´ye yardım koridorunun açılması için PKK´lıların başlattığı açlık grevini biz tutuklu ve hükümlü aileler olarak destekliyor, tutukluların talepleri bizim de talebimiz olduğunu belirtmek istiyoruz" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.
(ÜN-YRT-AŞ-Y)

16.10.2014 13:50:58 TSI

Google+ WhatsApp