“Ekonomimiz Büyüme Trendine Girdi”

“Ekonomimiz Büyüme Trendine Girdi”

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Şubat ayı meclis toplantısını yaptı. KAYSO meclis salonunda yapılan toplantıya, Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkan Yardımcı İlhan Baloğlu, şehitlerimize ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerken, doğal afetlerden korunma adına gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.   

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, şubat ayında Türkiye’de hiç istemedikleri olaylara şahit olduklarını belirterek, İdlib’de hayatını kaybeden askerlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerken, devletimizin bu saldırılara misliyle karşılık verdiğini ve şehitlerimizin kanlarının yerde kalmadığını söyledi.

Yine deprem ve çığ felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyen Başkan Büyüksimitci, “Malatya ve Elazığ depreminden sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun önderliğinde Türkiye’deki tüm Oda ve Borsalarımız anında organize olduk. Bizde Kayseri’de ki Odalarımız ve Borsamızla organize ettiğimiz iki tır ısıtıcıyı deprem bölgesine hızlıca ulaştırdık. Yaraların sarılmasına bir nebzede olsa katkı sağlamış olduk. Allah böyle acıları ülkemize ve milletimize bir daha yaşatmasın” dedi.

Hükümet tarafından atılan adımların meyvelerini vermeye başladığını ve ekonominin büyüme trendine girdiğini ifade eden Başkan Büyüksimitci, “Sıkıntılı bir yılın ardından, son birkaç aydır ekonomide yaşanan toparlanma gelecek adına bizlere umut veriyor. Aralık 2019'da sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 8,6 artışla son 21 ayın rekoruna ulaştı. Bu artış büyüme trendinin başladığını gösteriyor. Bu performansı hep birlikte kalıcı hale getirmeliyiz” diye konuştu.

Geçen hafta Merkez Bankası tarafından politika faizlerinin 50 baz puan daha düşürüldüğünü hatırlatan Başkan Büyüksimitci, 2019’un Temmuz ayından bugüne kadar politika faizinin 13,25 puan aşağıya indiğini, bununda piyasaların canlanmasına ciddi katkı sağladığını söyledi.

İş dünyasının en büyük şikâyetlerinden olan ve her ortamda dile getirdikleri bankaların yüksek işlem ücretleri ve erken kredi kapama komisyonlarına üst sınır ve standart getirildiğini aktaran Başkan Büyüksimitci, “Yapılan düzenlemeye göre, bankalar tarafından ticari müşterilerden alınabilecek ücret, masraf ve komisyonların sayısı 2 bin 400'den 51'e indirildi.  BDDK tarafından 2014'te 20 ile sınırlandırılan ticari müşterilerden alınabilecek ücret, masraf ve komisyonların sayısı da 16'ya düşürüldü. Bu düzenlemelerle hem faiz kaleminde hem de komisyon kaleminde önemli bir iyileşme yaşadık. Sesimizi duyan ve bu önemli soruna çözüm getiren Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Google+ WhatsApp