E-ticaret ve e-ihracat profesyonelleri KTO’da iş çevreleri ile buluştu
Kayseri Ticaret Odası organizasyonuyla Orta Anadolu iş dünyası e-ticaret ve e-ihracat için bir araya geldi.
Kayseri Ticaret Odası organizasyonuyla Orta Anadolu iş dünyası e-ticaret ve e-ihracat için bir araya geldi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Akademik Meslek Odaları İstişare Toplantısı kapsamında 18 meslek odası temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye’ye model olan Kayseri Belediyeciliğini ileri bir noktaya taşımak için ‘Ortak aklı’ daha fazla harekete geçirerek, daha modern bir şehir inşa edeceklerini söyledi.
Talas Belediyesi Engelli Bakım Onarım Ünitesinde toplam 426 engelli aracı tamir edilerek sahiplerine ulaştırıldı. Engelli araçlarının evlerinden alınarak tamir edilip yeniden yerinde teslim edildiği uygulama kapsamında ayrıca engellilere geçici süre ihtiyaçlarını karşılamaları için ikame araç desteği sağlanıyor.
Mülkiyeti Talas Belediyesi’ne ait arsa üzerinde Hayırsever Osman Akgöz tarafından yaptırılan Osman-Neyire Akgöz Aile Sağlığı Merkezi 4 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek törenle açılacak. Talas Mevlana Mahallesi Anayurt Küme Evler Sokak’ta 800 metrekare alanda yapımı gerçekleştirilen Osman-Neyire Akgöz Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışına AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra çok sayıda davetli katılacak.
Kayseri AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen AB-Türkiye Gençlik İklim Forumu, Kayseri Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Akademisyenlerin katıldığı iklim değişikliği konulu forumun ardından Kayserili Gençler, 4 alanda atölye çalışmaları yaptı ve iklim değişikliğine karşı çözüm odaklı öneriler üretti.
Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı yayımladı. Özdoğan, “Engellilerimize sahip çıkmak, onların sorunlarına çözüm üretmek, mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, tüm toplumun görevidir.” dedi.
Melikgazi Belediyesi, Osmanlı Mahallesi’nde hayırsever işbirliği ile yapımını gerçekleştireceği Melikgazi Belediyesi Av. Mehmet Altun Ortaokulu’nun temel atma törenini gerçekleştirecek. Temel atma töreni 04 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’de yapılacak.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü, dünya üzerindeki ve ülkemizdeki engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına çok önemli bir gün. Bu günü engelli vatandaşlarımız adına, kıymetli adımlar atmaya başlayacağımız bir gün olarak değerlendirmek, elbette çok daha anlamlı olacaktır.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü, dünya üzerindeki ve ülkemizdeki engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına çok önemli bir gün. Bu günü engelli vatandaşlarımız adına, kıymetli adımlar atmaya başlayacağımız bir gün olarak değerlendirmek, elbette çok daha anlamlı olacaktır.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, hükümetin elektrik faturalarından kaldırılmasına karar verdiği TRT payı ve enerji fonuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bu payların haksızlık olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu payların kaldırılması teşekkür etmeyi gerektirmiyor” dedi. Şahin, devleti kutsal gören anlayışı da eleştirerek kutsal olanın devlet değil millet olduğunu söyledi.
Kayseri'de bulunan engelli otopark alanları, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırıyor. Ulaşımda tanınan bu hakkı kullanan birçok engelli, yapılan çalışmaların ve engellilere yönelik hassasiyetin artması gerektiğini ifade ediyor.
Kayseri'nin İncesu ilçesinde 16 yaşındaki kızın başından vurularak öldürülmesi nedeniyle, haklarında "çocuğu kasten öldürmek" suçundan dava açılan 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Kayseri'de husumetli olduğu arkadaşını av tüfeği ile yaralayan şahıs, 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de kripto para borsası üzerine şirket kuran K.A ve H.Ö.’nün, siteme para yatıran çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edildi.
Kayseri'de polis ekiplerince yapılan operasyon kapsamında zehir taciri şüphelilerden 1’i yakalanırken kaçan diğer şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı.