Hunat Camiinde kılınan Enderun usulü teravihe yoğun ilgi
Pandemi sürecinde camilerde cemaatle kılınamayan teravih bu yıl tedbirli olarak kılınmaya devam ediyor.
Pandemi sürecinde camilerde cemaatle kılınamayan teravih bu yıl tedbirli olarak kılınmaya devam ediyor.
Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ve beraberindeki heyet, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci’yi makamında ziyaret etti.
Yahyalı Kaymakamı Metin Eyyüpkoca, ilçenin değeri Ulupınar balı için coğrafi işaret almaya çalıştıklarını söyledi. Yahyalı’nın turizm açısından da çok önemli bir konumda bulunduğunu anlatan Eyyüpkoca, Ramazan dolayısıyla yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile beklenen görüşmenin gerçekleşmeme ihtimalinin olduğunu işaret ederek, "Bucha’daki trajediden sonra bile Rusya ile müzakereler devam etmeli. Ancak Devlet Başkanları görüşmesi olmayabilir" dedi.
Bir dizi program için Kayseri’de bulunan Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu makamında ziyaret etti.
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği içinde çiftçilere 18 ton aspir tohumunu dağıttıklarını söyledi.Anadolu'nun verimli toprakları ile ülke ekonomisine ve çiftçilere destek sağlamak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Dr. Palancıoğlu, “Bugün tarımla ilgili süreci herkes yakından takip ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ve beraberindeki heyeti ağırladı. Büyükelçi Matis, “Kayseri hem ikili ilişkilerde hem de Türkiye de önemli bir şehir olduğundan dolayı bizim için çok önemli bir şehir” diyerek, Başkan Büyükkılıç’ı Macaristan’da ağırlayacaklarını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYMEK, eğitimden kültür sanata birçok alanda sürdürdüğü faaliyetlerini Ramazan ayında da dolu dolu sürdürürken, “Bereketle Rahmetle KAYMEK’te Ramazan” isimli iftar programı düzenliyor.
Erken seçim olur mu tartışmaları rafa kalkmışken Yüksek Seçim Kurulu (YSK), son nüfus sayımına göre illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını açıkladı. Buna göre nüfusu çok az artan Kayseri’nin vekil sayısı 10’da sabit kaldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kız öğrencilerle iftar sofrasında buluştu, vatandaşlar ile teravihte bir araya geldi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ilkbaharın gelmesi ile şehri yeşillendirme faaliyetlerini hızlandırarak fidan dikimine başlarken, 12 bölgede yaklaşık 70 kişilik ekiple 3 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.
Kocasinan Belediye Meclisi, Samsun’da düzenlenecek olan TEKNOFEST 2022’ye katılacak olan öğrenci projelerinin desteklenmesi için mecliste oy birliğiyle karar aldı. Ülkenin geleceği olan gençlerin destekçisi olacaklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Yarınların teknolojisini üretecek olan gençlerimiz ve çocuklarımıza her zaman destek oluyoruz” dedi.
Talas Belediye Meclisi, nisan ayında toplanarak gündeminde bulunan 22 maddeyi karara bağladı. Gündemde yer alan 2021 Yılı Faaliyet Raporu maddesi de oylanarak kabul edildi.Başkanvekili Murat İlhan başkanlığında gerçekleşen toplantıda altı komisyona üye seçimleri yapılırken, çeşitli komisyon raporları, parka verilecek isimleri içeren gündem maddeleri de karara bağlandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında yapılan protokol ile artık büyükbaş ve küçükbaş hayvanların aşılanması belediyeler tarafından gerçekleştirilecek. Tarım Orman Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında yapılan yeni anlaşmaya göre besicilere müjde var. Hayvanların aşılama bedelleri belediyeler tarafından karşılanacak.
Hacılar Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesine istinaden Nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi. 2021 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında alınan kararlar oy birliğiyle kabul edildi.Hacılar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve 10 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıya başkanlık eden Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, alınan kararların Hacılar ilçesine hayırlı olması temennisinde bulundu.