Rusya Savunma Bakanlığı: Rus uçakları saldırı düzenlemedi
Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye Rus uçaklarının saldırı düzenlemediği belirtildi.
Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye Rus uçaklarının saldırı düzenlemediği belirtildi.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Suriye'nin İdlib kentinde, Türk askerine rejim kuvvetleri tarafından yapılan hava saldırısı sonucu şehit olan 33 asker için başsağlığı ve taziye mesajı yayımladı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Suriye'nin İdlib kentinde, Türk askerine rejim kuvvetleri tarafından yapılan hava saldırısı sonucu şehit olan 29 asker için taziye mesajı yayımladı.
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 (koronavirüs) sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 2 bin 801’e, virüs bulaşmış hasta sayısı ise 82 bin 164’e yükselirken; 32 bin 897 kişi de tedavi edildi. Bu sayılara göre son 24 saatte, virüs nedeniyle 39 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı da 1162 arttı.
Suriye’nin İdlib kenti son iki gündür Esad rejimi tarafından hem havadan hem de karadan hedef gözetmeksizin bombalanıyor. Evler, okullar ve hastanelere bombalar düşerken, dünden bu yana düzenlenen saldırılarda, 12’si çocuk, 31 kişi öldü, 104 kişi de yaralandı.
Suriye’de Esad rejimi ve destek veren Rusya tarafından İdlib ve kırsalında yönelik saldırılarda, 52 bölgenin hedef alındığı belirtildi.
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 (koronavirüs) sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 2 bin 762’ye, virüs bulaşmış hasta sayısı ise 81 bin 2’ye yükselirken; 30 bin 98 kişi de tedavi edildi. Bu sayılara göre son 24 saatte, virüs nedeniyle 63 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı da 855 arttı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü’deki Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin Sekizinci Toplantısı’nın ardından düzenlenen basın toplantısında "Ticaret hacmimiz 2019 yılında yaklaşık 4,5 milyar dolar oldu. Bu rakamı 2023 yılında inşallah 15 milyar dolara çıkaracağız” dedi.
Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek 92 yaşında hayatını kaybetti.
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 (koronavirüs) sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 2 bin 699’a, virüs bulaşmış hasta sayısı ise 80 bin 147’ye yükselirken; 27 bin 668 kişi de tedavi edildi. Bu sayılara göre son 24 saatte, virüs nedeniyle 80 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı da 787 arttı.
Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde 9 kişinin öldüğü silahlı saldırıyı kınamak ve hayatını kaybedenleri anmak için protesto gösterisi düzenlendi. Irkçılığın lanetlendiği gösteriye binlerce kişi katıldı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde gerçekleştirilen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Merkel, "Irkçılık bir zehirdir. Ne yazık ki bu zehir toplumumuzda varlığını sürdürüyor" dedi.
Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde gerçekleştirilen silahlı saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetti. Polis, saldırganın saklandığı eve yapılan operasyonda saldırgan ve yanında bir kişinin ölü bulunduğunu duyurdu. Saldırıda 4 kişi de yaralandı. Ölenler arasında Türk kökenlilerin de bulunduğu belirtiliyor.
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 (koronavirüs) sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 2012, virüs bulaşmış hasta sayısı ise 75 bin 199’a yükselirken 14 bin 685 kişi de tedavi edildi.
Pakistan’ın Quetta şehrinde patlama meydana gelen patlamada 2’si polis 5 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.