MELİKGAZİ’NİN PATİ OYUN PARKI HAYATA GEÇİYOR
Kayseri Hayvanları Koruma Derneği (KAY-HAK-DER) Başkanı Nilgün Uzel Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu'nu ziyaret ederek sokak hayvanlarına verilen destekler için teşekkür etti.
Kayseri Hayvanları Koruma Derneği (KAY-HAK-DER) Başkanı Nilgün Uzel Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu'nu ziyaret ederek sokak hayvanlarına verilen destekler için teşekkür etti.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Anadolu Harikalar Diyarı yanındaki Doğal Ürünler Bahçesi’nde incelemelerde bulundu ve incelemeleri sırasında hobi bahçeleriyle ilgili de açıklamalar yaptı. Başkan Büyükkılıç, hobi bahçelerinin dört günlük soka çıkma kısıtlamasının ardından 20 Mayıs Çarşamba günü hizmete açılacağını söyledi.
Talas Belediyesi bu gece yarısından itibaren başlayacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına hazır.
Başkan Büyükkılıç, Kayseri’yi güreşten sonra olimpik okçuluk ve atçılığın da merkezi yapacak olan tesislere başlandığını açıkladı
Melikgazi Belediyesi bir ilki daha hayata geçirerek yeni aldığı asfalt yama finişeri ile Hisarcık Mahallesinde 3 kilometre uzunluğundaki yola yama serme çalışması yaptı. Yeni asfalt yama makinesi ile 1 ayda yapılacak çalışma 3 günde bitmiş olacak.
Yeni tip koronavirüse karşı normalleşmeye yönelik çeşitli adımlar atılırken esnaflar da işyeri ruhsatı almaya devam ediyor. Son bir haftada Talas’ta 9 yeni işyeri daha çalışma ruhsatı alarak ticaret hayatına başladı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri özellikle Ramazan ayında halkın duygularını sömüren kişilere karşı denetimlerini artırdı. Şehir merkezinde dilencilik yapanlara karşı gerçekleştirilen denetimlerde üzerinde döviz bulunan bir kişi yakalandı
Melikgazi ilçe genelinde ihtiyaçları olan mahallelerde kilitli parke taşı döşeme ve bordür yapma çalışmaları hızla devam ediyor. Gesi’de 1 kilometre uzunluğunda ara ve dar sokaklarda kilitli parke çalışması yapılarak ulaşımda konfor sağlandı.
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Koronavirüs salgınının ekonomide dengeleri değiştirdiğini belirterek, “Finansmana erişim noktasında sıkıntı yaşanıyor. Bankalar sicil sıkıntısından dolayı kredi vermekten kaçınıyor, işletmelerimiz eli boş dönüyor. Sicil affının tam manada uygulanmasını istiyoruz. “ dedi.
Melikgazi Belediyesi, emlak vergisi ödemekle yükümlü mükelleflerine 1. taksit son ödeme tarihinin 1 Haziran 2020 olduğunu hatırlattı. Yapılan hatırlatmaya göre mesken ve iş yerlerine ait emlak vergisinin 2020 yılı ilk taksit ödemeleri 1 Haziran Pazartesi günü sona erecek. Mükellefler, ödemelerini belediye veznelerinden yapabildikleri gibi internet üzerinden de yapabilecek.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi ve Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Turan Özdemir’in de katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Video konferansla yapılan toplantıda toplu ulaşım araçlarının ultraviyole ışınlarla virüslerden arındırılması ele alındı.
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi ilçesi için hayata geçirdiği projeler ve yeni hayata geçecek olan projelerle ilgili AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ ye sunum yaptı.
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, sokağa çıkma kısıtlaması getirilen ve normalleşme planına göre günler sonra sokağa çıkabilen 0-14 yaş grubu çocuklara oyuncak hediye etti.
KAYSERİ'de, koronavirüs salgını nedeniyle günler sonra ilk kez dışarıya çıkan 14 yaş ve altındaki çocuklar, güneşli havanın ve parkların keyfini çıkardı.
Talas Belediyesi emlak ve çevre temizlik vergisi ödemelerini dijital ortama taşıdı. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle “Evde kal” çağrılarının sıkça yapıldığı şu günlerde vatandaşlara vergi ödemelerinde kolaylık sağlamak amacıyla internet üzerinden ödeme imkanı sunuldu.