KAYSERİ’NİN ZİRVESİ ERCİYES, TÜRK DÜNYASIYLA BULUŞUYOR
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası tanıtım vizyonu meyvesini verirken, Erciyes Kayak Merkezi’ne Türk Kayak Merkezleri Birliği'nden üyelik daveti geldi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası tanıtım vizyonu meyvesini verirken, Erciyes Kayak Merkezi’ne Türk Kayak Merkezleri Birliği'nden üyelik daveti geldi.
Talas Belediyesi, pandemi döneminde hayata geçirdiği ve Kayseri’de bir ilk olma özelliği taşıyan çöp konteyneri yıkama ve parfümleme uygulamasını aralıksız sürdürüyor. Talas’ta artık sadece temizlik değil, hijyen ve çevre sağlığı da bir belediye standardı haline geldi.
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, personelin sağlığına yönelik düzenlenen genel sağlık taraması uygulandığını açıklayarak, “İş sağlığı ve güvenliğini bir sorumluluk değil, öncelik olarak görüyoruz” dedi. Hacılar Belediyesi tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamaları kapsamında, tüm birimlerde görev yapan personele yönelik genel sağlık taraması gerçekleştirildi. Belediye binasında kurulan sağlık noktasında yapılan kontrollerle, çalışanların sağlık değerleri ölçüldü, gerek görülen personel ileri tetkik için yönlendirildi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında “Kültürel Değerlerin Kazanımı ve Kültürle Eğitim” iş birliği protokolü imzalandı. ERÜ Rektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine; Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun, ERÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Levendoğlu, Kayseri Müze Müdürü Gökhan Yıldız ile akademisyenler katıldı.
KAYSERİ'nin Melikgazi ilçesinde miras nedeniyle çıkan kavgada kuzenleri Seyit (30) ve Gaffar Mehmet Yılmaz (20) ile dayıları Serdar Yılmaz'ı (44) öldüren firari sanık Mehmet Yılmaz'ın (41) avukatı Emre Ayan, 'Suçluyu kayırma' suçundan yargılandığı davadan beraat etti.
Kurban Bayramı'nın dördüncü gününde, Talas ilçesinde Halef Hoca Mezarlığı civarında kaybolan bir koyun sürüsü ve kuzuları, Talas Belediyesi'nin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde besicilik yapan sahipleri Kaan Özkan'a teslim edildi. Bayramda yaşanan bu sevindirici olay, hayvanseverlerin ve ilçe sakinlerinin yüzünü güldürdü.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 5’incisi bu sene düzenlenecek ve Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile ASKON iş birliğinde gerçekleşecek ASKON Kültepe Ekonomi Zirvesi’ne tüm Kayserili iş insanlarını davet etti.
Ünlü komedyen ve oyuncu İsmail Baki Tuncer, ilk kez geldiği Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi’nin rehberliğinde şehrin tarihi ve kültürel noktalarını gezdi. Tarihi dokusu, şehir planlaması ve yöresel lezzetleriyle Kayseri’ye hayran kalan Tuncer, “Burası tarih kokan bir şehir” dedi.
KAYSERİ'de tartıştığı eski sevgilisi Hatice Gül'ü (43) av tüfeği ile öldüren Mustafa Bozkurt (45), cinayetten 6 ay önce yapılan şikayet sonrası açılan davada 'Kadına karşı tehdit', 'Israrlı takip' ve 'Hakaret' suçlarından toplam 1 yıl 3 ay hapis ile para cezasına çarptırıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri ve Erciyes Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin bayramlaşma ve mezuniyet törenine katıldı. Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada, “Renkler farklı olabilir, coğrafyalar farklı olabilir ama görüyorum ki kaygımız bir, anlayışımız bir” dedi.
6 farklı bölgede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları ile binlerce vatandaşı konut yapan sahibi yapan Melikgazi Belediyesi, Küçükali-Battalgazi Mahallesi’nde 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirdiği 340 dairenin teslimi ve kura törenini 12 Haziran Perşembe günü saat 14.00’te yapacak.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentin ulaşım vizyonunu güçlendirecek Kartal Katlı Kavşağı Projesi için alternatif güzergâh çalışmaları kapsamında Mehmet Özhaseki Bulvarı üzerinden Talas Bulvarı ile 15 Temmuz Bulvarı’nı birbirine bağlayacak Meteoroloji Katlı Kavşağı’nın yapım çalışmalarına başladı.
KAYSERİ'nin Yahyalı ilçesinde, yağ nedeniyle kayganlaşan yolda motosikletin devrildiği kazada 2 kişi yaralandı.
KAYSERİ'de, drift atan otomobil sürücüsüne 47 bin 385 TL ceza uygulanarak, aracı trafikten men edildi.
Kocasinan Belediyesi, ilçede 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi ve engelli olup da yemek yapabilecek durumu olmayan 226 vatandaşın evine günde 4 çeşit sıcak yemek ulaştırıyor. Yaptığı örnek çalışmalarıyla büyüklerin de hem gönlünü hem de hayır duasını alan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Başımızın tacı kıymetli büyüklerimiz için ne yapsak azdır. Her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.