Kayseri Şehir Hastanesi'nde 'Dünya Prematüre Günü' kutlaması
Kayseri Şehir Hastanesi'nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla yeni doğan yoğun bakım ünitesinde farkındalık oluşturmak için kutlama gerçekleştirildi.
Kayseri Şehir Hastanesi'nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla yeni doğan yoğun bakım ünitesinde farkındalık oluşturmak için kutlama gerçekleştirildi.
Memorial Kayseri Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, “18 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü” nedeniyle bilinçsiz antibiyotik kullanımının neden olduğu sorunlar hakkında bilgi verdi.
Acıbadem Kayseri Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Kaplan, yeni cihaz ile hastanın solunum hareketlerini izlemek suretiyle tüm vücuttaki çok küçük hacimli veya riskli organlara komşu olan tümörlerin, normal dokuları maksimum koruyarak tedavi edilebildiğini söyledi.
Melikgazi Belediyesi Spor Kulübü Taekwondo Antrenörü Yavuz Sayan Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda milli takım antrenörü olarak görev alacak.
28 Ekim-1 Kasım 2021 tarihleri arasında Ankara’da yapılan Taekwondo Poomsae Türkiye Şampiyonasında mücadele eden sporcular 3 bronz madalya kazandı.
Kayseri Tabip Odası tarafından Dünya Tek Sağlık Günü dolayısıyla düzenlenen çalıştayda, ‘sağlık’ konusu ele alındı. Geriatri Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik, meslek grubu temsilcileri ve davetliler katıldı.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 23 ilde 44 merkezde yapılan, salgının ilk 1 yılını kapsayan araştırmada 9 bin Covid-19 hastası çocuk tespit edildiğini, bunlardan 375'inin yoğun bakımda yattığını ve 44'ünün hayatını kaybettiğini söyledi. Ceyhan, "Koronavirüs çocuklarda da ölüme yol açabilen, yoğun bakıma yatmaya neden olabilen bir tablo oluşturuyor. Bu yüzden çocukların korunması lazım. ABD'de 12 yaş altının aşılanması için ruhsat verildi. Bana sorarsanız Türkiye'nin de acilen bu uygulamaya ihtiyacı var. Salgının bitmesi için çocukların aşılanması lazım" dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yarından (bugünden) itibaren mRNA aşısı olanlara risk gruplarına göre hatırlatma dozu uygulanacak" dedi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli Organ Bağışı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada; "Her ne kadar cerrahi anlamda sistemimizi düzenlemiş olsak da bu işin elbette bir vericisi olması gerekiyor. Canlı verici naklinin iyi bir şekilde yapılabilmesi için ön hazırlıklarını hızlı şekilde tamamlamamız gerekiyor" dedi.
İzmir'de yaşayan ve yaklaşık 15 yıldır migren ağrılarıyla mücadele eden Cansu Canseverler (31) yeni aşı ile rahatladığını söyledi. Geçen haziranda aşının ilk dozunu olan Canseverler, yaklaşık 6 aydır hiç ağrısı olmadığını söyledi. Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Yıldız Arslan, "Kronik migren hastaları için yaklaşık 3 aydır Türkiye'de uygulanan yeni bir aşı söz konusu. Şiddetli baş ağrıları olan, ayda 10-15 kez ağrı çeken hastalara uygulanıyor" diye konuştu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "KOVİD-19 tedavisinde kullanılabilecek Montelukast ve Ribavirin ilaçlarında da Faz-2 klinik çalışmaları sürüyor. Montelukast’ta yakın zamanda acil kullanım izni aşamasına gelmeyi planlıyoruz" dedi.
Sağlık Bakanlığı, 81 İl Sağlık Müdürlüğüne gönderdiği “Uzmanlık Eğitimi Görenlerin Nöbet Hizmetleri” başlıklı yazı ile eğitim ve araştırma hastanelerinde eğitim gören uzmanlık öğrencilerinin çalışma şartları ve nöbet hizmetlerinin dikkatle takip edilmesini istedi.
Yerli aşı Turkovac'ın geliştirildiği Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Turkovac'ın birkaç ay içerisinde acil kullanıma girmesini ümit ettiklerini söyleyerek, faz-3 çalışması kapsamında gönüllü bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi. Dünyada aşı milliyetçiliğinin olduğunu kaydeden Çalış, "Milli aşımızın olmasının ne kadar önemli olduğunu son süreçte yaşıyor ve görüyoruz" dedi.
Kayseri Şehir Hastanesi yoğun bakımda tedavi gören down sendromlu Ayşe Bennu, ikinci kez yakalandığı Covid-19'u ikinci kez yenerek taburcu oldu.
Kayseri Şehir Hastanesi’nde Clas4 Lupus nefriti ve Aspergilloz hastası, yaklaşık 6 ay süren tedavinin ardından taburcu oldu