Kategori : Sağlık
Felçli geldiği hastaneden yürüyerek çıktı
Felç geçiren 90 yaşındaki Güllü Yıldız, Kayseri Şehir Hastanesinde uygulanan zamanında ve doğru tedavi ile sağlığına kavuştu
Polis okulunda çok sayıda öğrenci hastaneye kaldırıldı!
Gaziantep Polis Okulunda eğitim gören 54 öğrencinin yemekten zehirlendiği iddia edildi.
Türkiye'de ilk yerli kanser ilacı Boğaziçi Üniversitesi'nde üretilecek
Kanser tedavisi alanında dünyada ses getirecek ilacın çalışmalarını yürüten ekibin başında olan Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rana Nomak Sanyal, ilacı geliştirme sürecini anlattı.
Çeşitli bitkisel otlarla tedavi olmak isteyen kanser hastalarına uzmanından uyarı
Eskişehir Özel GürLife Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Enver İhtiyar, tıbbi tedavi yerine, kulaktan dolma bilgilerle ‘şifalı otlara’ yönelerek alternatif tedavi uygulamaya çalışan kanser hastalarını uyararak, “Erken dönem kanser hastaları, şifalı ot tedaviler sebebi ile geç kalıp hastalık süreci evre atlıyor” dedi.
Düşük Tansiyonlulara Özel Öneriler
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yeşim Yılmaz Can düşük tansiyonla yaşamanın sırları, genel ve acil durumlardaki yapabilecekleri konusunda önerilerde bulunuyor.
Meme Kanseri Tedavisinde 4 Yeni Gelişme
Bilim dünyasının üzerinde en çok çalışma yaptığı kanserlerden biri olan meme kanserinde yeni tedavi yöntemlerinin hayatta kalma oranını artırdığını belirten Prof. Dr. Özlem Er, 1-31 Ekim Meme kanseri farkındalık ayı kapsamında yaptığı açıklamada en yeni 4 gelişmeyi anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
İmplant tedavisini hamilelik sonrasına bırakın!
“Hamilelik döneminde implant yapımını pek tercih etmiyoruz” diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir, anne adayının cerrahi işleme maruz kalacağı ve antibiyotik kullanması gerekeceği için implant tedavisini hamilelik sonrasına bıraktıklarını belirtiyor.
Kalp İçin Altın Öneriler
Kalp hastalıkları ve buna bağlı ölümler her geçen gün artıyor. Bunu engellemenin yolu yaşam tarzını değiştirmekten geçiyor. Sigara içmemek, egzersiz yapmak, beslenmeye dikkat etmek, stresten uzak kalmaya çalışmak damar yaşını gençleştirdiği gibi kalp hastalıkları riskini de azaltıyor. Kalp ve Damar Cerrahi olarak görev yapan Doç. Dr. Aşkın Ali Korkmaz, 29 Eylül Dünya Kalp Günü öncesinde kalp sağlığını koruyan önlemler hakkında bilgi verdi.
Griple İlgili Önemli Uyarı
Solunum yoluyla insan vücuduna giren ve salgınlara yol açan grip, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl dünya nüfusunun neredeyse yüzde 5`ini etkiliyor. Grip tedavisinde yapılan hatalar bu oranı artırırken, farklı hastalıklara da davetiye çıkartıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko, grip hakkında önemli açıklamalarda bulunarak tedavi sürecinde yapılan yanlışları sıraladı.
''Kas Gücüyle Yapılan Sporlar Kalbe Zararlı!''
Fazla ve sağlıksız beslenmenin sonucu olan kalp – damar hastalıkları, dünyada ölümlere neden olan hastalıkların başında geliyor. Beslenme şeklinin kalp sağlığını doğrudan etkilediğini vurgulayan uzmanlar, fazla efor sarf ettirecek ve zorlayacak şekildeki halter, güreşvb. kas gücüyle yapılan sporların da kalp sağlığını olumsuz etkilediğinin altını çiziyor.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Yolları
Prof. Dr. Aziz Ekşi: “Okulların açıldığı, soğukların yaklaştığı şu günlerde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve vücut direncinin artırılması, bunun için de antioksidan bakımından zengin gıdaların daha fazla tüketilmesi önemlidir. Antioksidanca zengin gıdaların başında ise meyve ve meyve suyu gelir.”
Hastalıklara Karşı 8 Etkili Önlem
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İlkay Değerli, hastalıklara karşı anne babalara önemli uyarılar ve önerilerde bulundu, hastalıktan uzak bir okul dönemi için alınması gereken 8 önlemi anlattı…
Gripten Korunmanın 10 Yolu
Ani hava değişikliklerinin yoğun olarak yaşandığı mevsimlerinde grip ve nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonları da artış gösteriyor. Alınan basit önlemler ve aşılar ile aslında gripten korunmak mümkün. Mutlaka bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek gerektiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aslı Çurgunlu gripten korunmanın yollarını anlattı.
Düşük Tansiyonlulara Özel Öneriler
“Benim tansiyonum hep düşük” diyorsanız, tansiyon hastası olma riskiniz de düşük demektir. Ama bir grup düşük tansiyonlu bu kadar şanslı değil! Tansiyon hastası olmasalar bile yorgunluktan bulantıya, çarpıntıdan bayılmaya kadar varan günlük hayatlarını ve hayat kalitelerini etkileyebilen sorunlar yaşayabiliyorlar. Peki, düşük tansiyonla yaşamanın sırları neler? Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yeşim Yılmaz Can bu kişilere yönelik genel ve acil durumlardaki yapabilecekleri konusunda önerilerde bulunuyor.