KGC Başkanı Kösedağ'dan 10 Ocak mesajı
10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ bir açıklama yaptı.
10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ bir açıklama yaptı.
KAYSERİ'de galerici Mahmut Akif Özkaya'yı (26) öldürüp, intihar eden kuyumcu Mustafa Körükcü'nün (36), cinayeti borç meselesi nedeniyle gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Özkaya'nın Körükcü'ye otomobil sattığı, Özkaya'nın bu satıştan kalan alacağını istediği, tartışmanın bu nedenle yaşandığı öğrenildi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilçe belediyeler ölçeğinde Türkiye’nin en kapsamlı fidanlığına yeni gelen fidan ve ağaçları inceledi. Toplamda 50 binden fazla yeni ağaç geldiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’ımızı yemyeşil bir geleceğe taşımak için yoğun bir şekilde ağaçlandırma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hep birlikte daha yeşil bir Kayseri için ilerliyoruz!” dedi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, basın çalışanlarının halkın sesi olarak büyük bir görev üstlendiklerini vurguladı.Başkan Çolakbayrakdar, gazetecilerin, toplumun doğru bilgiye ulaşması için önemli bir rol oynadığını belirterek, gazetecilik mesleğinin zorluklarına ve emeklerine dikkat çekti.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, yazılı bir açıklama yaparak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.Başkan Büyüksimitci açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basın, demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden biridir.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gültepe Pazar Yeri’ni ziyaret ederek pazarcı esnafı ve vatandaşlarla sohbet etti. Hunat Camii çevresi ve Sivas Caddesi’nde faaliyet gösteren esnafı da ziyaret eden Büyükkılıç, Gültepe Pazar Yeri ve esnaf ziyaretlerinde vatandaşların talep ve önerilerini de bizzat dinledi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, yazılı bir açıklama yaparak her koşulda kamuoyunu bilgilendirmek adına özveriyle çalışan basın mensuplarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, 2025 yılının ilk altı ayında emeklilere verilecek aylıklara, enflasyon oranının altında zam yapılması ile ilgili; “14 bin 469 lirayla hangi emekli insanca yaşam koşullarını sağlayabilir? Emeklilerimiz sadece kuruşlarla ifade edilen artışlarla değil, insanca yaşam koşullarını sağlayacak gelirlerle desteklenmelidir” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Talas ilçesi Başakpınar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Başakpınar Umay Kadın Kooperatifi’ni ziyaret etti. Kooperatifte incelemelerde bulunan ve kadın üreticilerden yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler alan Büyükkılıç, “Kooperatiflerimize her türlü desteği vermek suretiyle üretenin yanında yer alma anlayışı içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Yalçın mesajında, “Basınımız, kamuoyunu bilgilendirmek gibi demokrasinin vazgeçilmez unsuru bir görevi ifa etmektedir. Bu görevi ifa eden tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.” dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.Mesajında gazetecilik mesleğinin önemine dikkat çeken Başkan Yalçın, zor şartlar altında dahi bu önemli görevi yerine getiren basın mensuplarının her türlü takdiri hak ettiğini belirtti.
Talas Belediyesi’nin çocuklara, gençlere ve araştırmacılara yönelik açtığı kütüphanelerden 2024 yılında 891 bin 721 kişi yararlandı.Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından ilçeye kazandırılan kütüphaneler ziyaretçi akınına uğradı.
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, gazetecilerin toplumsal bilinçlenme ve demokrasinin güçlenmesindeki hayati rolüne dikkat çekti. Başkan Özdoğan, anlamlı güne dair mesajında, gazetecilerin kamuoyunun haber alma özgürlüğünü sağlamanın yanı sıra toplumun doğru ve tarafsız bilgiyle buluşmasında önemli bir görev üstlendiğini belirtti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş., Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın vizyonuyla, Altın Bayrak ödüllü spor şehrinde, Engelsiz Yaşam Merkezi yanındaki kapalı tenis kortu ve Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki sağlıklı yaşam merkezi tesislerinde hizmet saatlerini genişletti.
Başkan Büyükkılıç, vatandaşın yüzündeki tebessümü arttırmak, şehri daha iyi noktalara taşımak için 21 aracı daha hizmete aldıklarını duyurdu.