Kategori : Güncel

İstanbul'da, sivrisinekle gelen 'Batı Nil Ateşli Virüsü' tehlikesi

İstanbul'da, sivrisinekle gelen 'Batı Nil Ateşli Virüsü' tehlikesi

Avcılar ve Esenyurt bölgesinde bulunan dere yatağında son zamanlarda birden çok vatandaşta görülen ateşli hastalığın nedeni ilk bulgulara göre “Batı Nil Ateşli Virüsü” çıktı. Sivri sineklerden insanlara geçtiği bilinen virüs, İstanbul’da ilk kez görülürken genellikle Akdeniz bölgesi ülkelerinde ortaya çıktığı öğrenildi. Hastalığın görüldüğü dere yatağı bölgesinde ise insanlar bir an önce tedbir alınmasını istiyor.

Burhaniye'de gurbetçi vatandaştan örnek davranış

Burhaniye'de gurbetçi vatandaştan örnek davranış

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Gurbetçi Tamer Sönmez, hem tatil yapıyor hem de ihtiyaç sahibi engellileri sevindiriyor. Sönmez, tatil için ülkeye her gelişinde engelliler için tekerlekli sandalye, kanedyen ve volkır gibi medikal malzemeler getirerek ihtiyaç sahiplerine veriyor.

Selin vurduğu köy hayalet kasabayı aratmadı

Selin vurduğu köy hayalet kasabayı aratmadı

Şiddetli yağışın etkisiyle sel felaketinin yaşandığı Sakarya’nın Kocaali ilçesinde bulunan Uğurlu Köyü savaştan çıkmışa döndü. Uğurlu Köyü havadan görüntülendi.

Esenyurt'ta esnafı önce öldürdüler sonra yaktılar, dehşet anları kamerada

Esenyurt'ta esnafı önce öldürdüler sonra yaktılar, dehşet anları kamerada

Esenyurt'ta 2017 yılında önce silahla öldürüp ardından dükkanı ile birlikte ateşe verilen Ercan Gönülkırmaz’ın ailesi, davanın tutuklu tek sanığı ünlü popçu Tarkan'ın kuzeni Servet Tevetoğlu'nun kefalet ödeyerek tahliye edilmesine isyan etti. Acılı anne Havva Gönülkırmaz verilen karara tepki göstererek, “Ünlü olmak, zengin olmak adalete engel olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Karslı yaşlı çifte yardım eli uzandı

Karslı yaşlı çifte yardım eli uzandı

İhlas Haber Ajansı’nın gündeme getirdiği ‘Kars'ta yaşlı çiftin tek odada yaşam mücadelesi” başlı haberi duyarlı vatandaşları harekete geçirdi.

Sel bölgesinde yaralar sarılıyor

Sel bölgesinde yaralar sarılıyor

Kocaali ve çevresinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgede yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yüce, Büyükşehir ve SASKİ ekiplerinin sahada yoğun bir şekilde çalıştığını, yaraların kısa süre içerisinde sarılacağını ifade etti.