Suriye´ye Kaçırılan Kosovalı Çocuğu Mit´in Kurtardığı Açıklandı
IŞİD saflarında savaşan ve babası tarafından kaçırılan 8 yaşındaki Kosovalı Erion Zeka´nın, Kosova İstihbarat Ajansı AKİ tarafından kurtarılmadığı ortaya çıktı. Erion Zeka´nın kurtarılmasında en büyük
IŞİD saflarında savaşan ve babası tarafından kaçırılan 8 yaşındaki Kosovalı Erion Zeka´nın, Kosova İstihbarat Ajansı AKİ tarafından kurtarılmadığı ortaya çıktı. Erion Zeka´nın kurtarılmasında en büyük rolü MİT´in oynadığı anlaşıldı.
  Koha Ditore gazetesinde yayınlanan haberde, Erion Zeka´nın Suriye´den Türkiye´ye geçmesi ve Türkiye İstihbarata Teşkilatı MİT tarafından bir otele yerleştirildikten sonra AKİ´yi arayarak , konu hakkında bilgi verdiğini yazdı. Haberde, Kosova Özel Savcısı  Reshat Millaku´nun, eşi ve Erion ile birlikte Kosova´ya dönmek isteyen  Suriye´deki bir Arnavut ile temasa geçtiği, terör şüphelisi olduğu  öğrenilen  kişinin Kosova´da tutuklanmaması için devletten güvence istediği belirtildi. Kosova devleti tarafından yazılı  güvence verilmesinin ardından, terör şüphelisi Kosovalının  Suriye´den Türkiye´ye geçerek, MİT´e teslim olduğu öğrenildi.
  MİT, AKİ´ye konu ile ilgili bilgi verdi. MİT tarafından otele yerleştirilen Drenitsa bölgesinden olduğu  öğrenilen Kosovalı, eşi ve Erion ile birlikte seyahat belgelerinin düzenlenmesi için bir hafta bekledi. Gazetenin adını bildiği Kosovalı´nın Suriye´deki bir kampta, babası savaşta iken Erion´u yanına alarak  Türkiye´ye geçtiği öğrenildi. Haberde, AKİ´nin Erion Zeka´nın kurtarılmasında rolü olmadığı anlaşıldı.
  Erion Zeka´nın Priştine havaalanına gelişinin hemen ardından Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ile Başbakan Thaçi, ayrı ayrı mesajlarında, Erion´un Suriye´de süren 100 günlük esaretinden kurtarmak için operasyon düzenleyen AKİ´nin başarısını  yere göğe sığdıramamıştı. Başbakan Thaçi, Twitter hesabından ise MİT´e teşekkür etmişti.
  (EK-ES-D)
18.10.2014 13:33:16  TSI

 
								 
								 
								 
								 
								