Feci kaza: 1 ölü 2 yaralı
Kayseri’de meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybederken olayda yaralanan 2 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Kayseri’de meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybederken olayda yaralanan 2 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Talas Belediyesi yine önemli bir konsere ev sahipliği yaptı. Türkiye Yüzyılı Marşı’nın bestekârı, AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen’in sahne aldığı gecede milli ve manevi duygular kabardı, gönüller coştu. Erciyes Kültür Merkezinde düzenlenen gecede konuşan Yücel Arzen, böyle güzel bir organizasyonla Kayseri’de olduğu için Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti.
31 Mart yerel seçimleri için mahalle mahalle gezmeye devam eden Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet edip, istek ve taleplerini dinlemeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda su faturalarına yüzde 20 indirim kararı verildi. Alınan kararla birlikte Kayseri, metreküpte alınan fiyat sıralamasında 17,48 TL ile 30 büyükşehir arasında 15’inci sıradan 22’inci sıraya geriledi. Bu sıralama ile birlikte en ucuz su kullanan iller arasında Kayseri, 8’inci sırada yerini aldı. Alınan karar kentte memnuniyetle karşılandı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ve Milletvekili Şaban Çopuroğlu ile birlikte Türkiye Yüzyılı Marşı’nın bestekârı, şair, ses sanatçısı ve piyanist AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen’in konserine katılarak, birbirinden güzel parçalara vatandaşlarla birlikte eşlik etti.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde yapımı süren devasa boyuttaki İl Halk Kütüphanesi’nin inşaat çalışmalarının yüzde 90’ı geçtiğini ifade etti.
Başkan Büyükkılıç, uluslararası ve ulusal nakliyecilerin çağdaş, modern bir ortamda hizmet vereceği, şehrin batı tarafında kuzey çevre yolu üzerinde ‘Lojistik Merkezi’ projesinin yerinin ve projesinin hazır olduğunu söyledi.
Kocasinan Belediyesi, Yenimahalle İnevler Sokak’ta asfalt çalışmasını tamamlayarak, vatandaşın hizmetine sundu. Asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın her bir mahallesinde alın teri ve izlerinin olduğunu belirterek, her alanda dur durak bilmeden çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Mecliste kabul edilen su ücretlerine indirim maddesini eleştiren Kayseri İYİ Parti Bünyan Belediye Başkan Adayı Erhan Özhan; Bünyan hem tarımda hem içme suyu kullanımında Kayseri’ye üst üste karlar getiren bir veren el konumunda peki bunun karşılığını Bünyan alabiliyor mu dersek biz bu karşılığı Bünyan’da göremediğimizi ifade etmek istiyorum. Bünyan halkı Kayseri halkı gibi şikayetçi elektrik faturalarından yüksek ödenen su faturalarından şikayetçi” dedi.
Kıranardı Mahallesi’nde M.U.’nun yaralandığı silahlı kavganın duruşması görülmeye başlandı.
Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Şubat Ayı Meclis Toplantısında yaptığı açıklamada, “Şubat ayının 1’inden itibaren ödenecek olan su faturalarının 2024 yılının sonuna kadar yüzde 20 indirimli olmasını ifade ediyorum” dedi.
Kayseri sokaklarındaki elektrik direklerine asılan seçim afişlerini eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin; “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hukuk devleti olduğu artık unutulmuş belirtilmiş O kadar çirkin görüntüler o kadar israf oluştu ki kamu malını tasarruf yerine israfa dönüştüren bir zihniyetle karşı karşıyayız. Evet seçimde herkes kendi reklamını, kendi afişini yapmak zorunda ama bunun bir yasa çerçevesinde yapılması gerekiyor” dedi.
Kayseri’de ekiplerin düzenlediği asayiş uygulamasında 4 bin 593 şahıs sorgulanırken 41 aranan şahıs yakalandı. Öte yandan Öte yandan 62 oto sürücüsüne 385 bin 147 TL cezai işlem uygulandı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Organize Sanayi Bölgesi’nde DNZ Mobilya ve Akansu Boru firmalarını ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, “Bu belediye sizin, bu şehir sizin, bu bütçe sizin” dedi.
İyi Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, Güneşli, Buğdaylı ve Sancaktepe Mahallelerini gezip vatandaşlarla buluştu. Büyük bir sevgi gösterileri ile karşılanan Yücel, "Her mahallemizin kendine özgü sorunlarını biliyoruz. Sorunlarınızı çözmeye geliyoruz" dedi.