Sinan Aygün CHP'den istifa etti
CHP eski milletvekili Sinan Aygün CHP'den istifa etti.
CHP eski milletvekili Sinan Aygün CHP'den istifa etti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP, 2 Ocak 2020 Perşembe günü TBMM’nin olağanüstü toplanmasına ve Libya Tezkeresi'nin görüşülmesine destek vermektedir. Bu çerçevede sözü edilen tezkereye 49 milletvekilimizle olumlu oy kullanacağımızı da herkesin bilmesinde yarar vardır" dedi.
Dışişleri Bakanlığı'nca, 28 Ocak 1982 tarihinde Los Angeles Başkonsolosusu Kemal Arıkan'ı şehit eden terörist Hampig Sasunyan'ın şartlı tahliye talebinin kabul edilmesi kararı kınandı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı NATO liderler toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin NATO’ya karşı tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini ancak NATO müttefiklerinin Türkiye’yi Suriye sınırında YPG-PKK terörüyle mücadelede yalnız bıraktığını söyledi.
Terör örgütü FETÖ ile mücadelenin, samimiyetle devam ettiğini belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Fakat zaman zaman bazı açıklamalar kafaları karıştırıyor. Bunlardan birisi de Bülent Arınç’ın sözleri. Kuyruk acısı varmış gibi konuşuyor, pompacı olarak vicdan edebiyatı yaptıklarının bir ara bombacı olduğunu unutmuşa benziyor" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Kürtlerin esas düşmanı PKK, PYD, YPG'dir" dedi.
MHP lideri Bahçeli: “HDP’nin ne işi olur sine-i milletle, onların dönüp dolaşacakları yer Kandil’in mağara kovuklarıdır, terörün sine-i melanetidir. Milletimiz seçimlerden yorulmuştur. HDP’nin peşine takılan CHP, İP ve SP’nin hali acıklıdır” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "500'ün çok az üzerinde bir terörist kaldı. 2020 yılı için bütün hazırlık, imkan ve kabiliyetlerimizle, kapasitemizle bu 500'ü sıfırlamak için kullanacağız. Girilmedik alan bırakmayacağız" dedi.
İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, Türkiye Gazetesi'ndeki köşesine CHP'deki son durumu taşıdı. "Haberin kaynağı Kemal Kılıçdaroğlu" iddiasını dile getiren Yaşar, önceki kongrede Muharrem İnce'ye oy veren 447 delegenin şeceresinin çıkartıldığını, CHP'de yapılan anketlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4. sıraya düştüğünü aktardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı 4 saatin ardından sona erdi. Kritik toplantıda Barış Pınarı Harekatı vurgusu yapıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısında konuştu. Erdoğan: 'Hiçbir CHP'li gizli saklı yanımıza gelmedi' dedi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Külliyeye giden CHP'li" iddialarına yanıt vererek, "Tamamen adrese teslim, parti içi rekabette rakiplerini yok etmeye yönelik kirli bir senaryoyla karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanımızdan özür dilenmeli” dedi.
Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'deki son gelişmelere ilişkin açıkalamalarda bulundu.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımızın Külliye’de bir CHP’liyle görüştüğünü iddia eden yalan habere imza atan gazeteciler bu yalanın arkasından çekildi. Haberin kaynağı olarak CHP Genel Merkezini adres gösterdiler. Bu yalan haberin hedefi olan CHP’li siyasetçi, bu yalan haber vasıtasıyla üretilen kumpasın CHP Genel Merkezi tarafından üretildiğini söylüyor. Açıkça, tüm taraflar CHP Genel Merkezinin ürettiği bu kumpas siyaseti yüzünden hesap vermesi gerektiğini söylüyorlar" ifadelerini kullandı.
AK Parti Sözcüsü Çelik: "CHP sözcüleri, en temel siyaset ilkelerinden yoksun bir şekilde görüşmeyi Cumhurbaşkanımızın açıklaması gerektiğini söylediler. Olmayan görüşmeyi, böyle bir görüşme olmadı diyen Cumhurbaşkanımızın açıklamasını istiyorlar."