OSMANLI EVİ VE SELÇUKLU EVİ MÜDAVİMLERİNE TALAS TURU
Talas Belediyesi tarafından Osmanlı Kültür Evi ile Selçuklu Kültür Evi’nin müdavimlerine ilçenin tanıtım turları düzenlendi.
Talas Belediyesi tarafından Osmanlı Kültür Evi ile Selçuklu Kültür Evi’nin müdavimlerine ilçenin tanıtım turları düzenlendi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Kocasinan İlçe Kongresi’ne katılarak partililerle bir araya geldi. Coşkulu bir atmosferde gerçekleştirilen kongrede, Çopuroğlu, Türkiye’nin geleceği için birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı Hulusi Akar, milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm ile birlikte AK Parti Kocasinan 8’inci Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. Başkan Büyükkılıç, “Bizlere birlik, beraberlik yakışır, dava aşkı yakışır, ay yıldızlı Türk bayrağına, vatanına, milletine, devletine sahip çıkmak yakışır” dedi.
Kayseri Otelciler Derneği (KAYOTED), Kayseri'nin yeni turizm destinasyonlarından biri olan Ağırnas’ta önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıya AK Parti Kayseri Milletvekili ve önceki dönem Milli Savunma Bakanı görevinde olan Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, Ayşe Böhürler, Dursun Ataş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve dernek üyeleri katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı Hulusi Akar ve il protokolü ile birlikte Şehit Yakınları ve Gaziler Türkiye Çalıştayı’na katıldı. Şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Başkan Büyükkılıç, “Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” dedi.
Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 86. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada " Bugün sadece Atatürk’ü anma değil, onu derinlemesine anlamak ve fikirlerine yeniden sarılmak için bir uyanış, bir aydınlanış" dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nın 21 Ekim’de başlayan ve 2025 yılı Haziran ayında tamamlanması planlanan 2024 Kış Dönemi Kursları, bin 952 kişinin katılımı ile 18 farklı branştaki eğitimlerle haftanın 7 günü kesintisiz sürüyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri doğal afet, yangın, kaza, arama kurtarma gibi sorumluluk alanına giren her konuda tüm canlıların imdadına koşuyor. Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, 1 ayda bin 88 olaya müdahale ederken, 5 bin 610 eğitim ve 68 denetim gerçekleştirdi.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeni ile bir açıklama yaparak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 86’ıncı yıl dönümünde saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.
Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Odakır, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 86’ncı yılında özlemle ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını aştığı bugünlerde Atatürk’ü hatırlıyor, yas tutmadan gösterdiği hedefe emin adımlarla yürümeye gayret ediyoruz” dedi.
Rutin temizlik işlerini aksatmadan yürüten Melikgazi Belediyesi, sonbahar çevre temizliği kapsamında sokaklardaki gazelleri temizlemeye başladı.
Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 86. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, dolu dolu 200 eserine ek tarih ve şehir konularda yine okurlarını büyüleyecek bir eseri daha onların beğenisine sunuyor. Bu doğrultuda Kayseri Büyükşehir Kültür Yayınları’ndan Bilgi Şöleni Bildiriler Kitabı: “Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak” isimli eser tamamlanarak okurları ile paylaşıldı.
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bânisi Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ün vefatının 86'ncı yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Başkan Özdoğan, Atatürk'ün Türk milletine kazandırdığı Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak, geleceğe emin adımlarla ilerlemenin önemine dikkat çekti.
Kurulduğu günden bu yana yoğun ilgiyle takip edilen ve üç ay önce Mevlana Mahallesi Pazar Yerine taşınan Antika Pazarı, geçmişe duyulan özlemin giderildiği imkân ve ortamlar sunuyor.