Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 'ABD artık karar vermeli'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “ABD artık karar vermeli. Türkiye’nin müttefiki olarak mı kalmak istiyor, yoksa dostluğumuzu riske mi atmak istiyor?” dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “ABD artık karar vermeli. Türkiye’nin müttefiki olarak mı kalmak istiyor, yoksa dostluğumuzu riske mi atmak istiyor?” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu’nda "Ayrımcılık ve terörün her türü küresel tehdittir. İslam düşmanlığını, Antisemitizm, Hristiyan karşıtlığını da insanlık suçu olarak görüyoruz" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Seçim sonuçlarına itiraz elbette hukuki haktır, titizlikle incelenmeli" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, seçim kampanyası boyunca teşkilatların performansını izlemeye aldığı, özellikle vatandaşa karşı hata yapanları, çalışmayanları, parti içi çekişmelere neden olanlarla ilgili değişime gideceği belirtiliyor.
Halkların Demokrat Partisi (HDP) Adana İl Başkanlığında kurulan gençlik meclisi odasında bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile teröristlerin posterleri bulunurken, PKK için de övücü sözler yazıldığı belirlendi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten yerel seçimler sonrası özellikle İstanbul'da yaşanan oy sayımı sırasında oluşan belirsizlik ve itiraz sürecine yönelik açıklamalar yaptı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Bugüne kadar hiç şahit olmadığımız türden usulsüzlüklere rastlandı. AK Parti'nin yüksek oy aldığı yerlerde geçersiz oy oranın yüksek olması dikkat çekici. 309 sandıkta 17 bin 410 oy AK Parti'ye değil başka partiye kaydedilmiştir." dedi.
Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Merkezi önünde açıklamalarda bulundu. Özhaseki, “O sandıktan ne çıkıyorsa başımız gözümüz üstüne.” dedi.
Kayseri’de 17 belediye başkanlığının 16’sını Cumhur ittifakı kazanırken 1 belediye ise Millet İttifakı’nın oldu.
Hem 2014 yerel, hem de 24 Haziran milletvekili seçimlerinde oy oranlarının birbirine çok yakın çıktığı 10 ilde seçim yarışının kıran kırana geçmesi bekleniyor. Seçim sonuçlarının çok küçük farklarla belirleneceği ifade ediliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van mitinginde halka hitap etti. Erdoğan, Burada Van’dan ilan ediyorum. Türkiye şu an bizi izliyor. Bir daha hiçbir güç Türkiye’yi yeniden terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke haline getiremeyecektir' dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı kabul eden kararnameyi imzalamasına ilişkin, “ABD bir kez daha uluslararası hukuku yok saydı.” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son 2 yılda 3 bin 300 teröristin öldürüldüğünü belirterek, “Şimdi bu İnsansız Hava Araçları (İHA) var ya, bunlar havadan sınırlarda, dağlardan kimseyi milim oynatmıyorlar. Şimdi onlara yeni bir aparat yerleştiriyoruz. Yeni takılacak aparat ile teröristler kafasını kaldıramayacak.” dedi.
AK Parti, hazırladığı sandık kılavuzuyla seçim gününe ilişkin sandık görevlileri ve müşahitlerine uyarılarda bulundu.