Kayseri'de sağanak; alt geçitler su doldu
KAYSERİ'de sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, alt geçitlerde sürücüler, araçlarıyla mahsur kaldı. Belediye ekiplerinin suyu tahliye çalışmaları sürüyor.
KAYSERİ'de sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, alt geçitlerde sürücüler, araçlarıyla mahsur kaldı. Belediye ekiplerinin suyu tahliye çalışmaları sürüyor.
Kayseri Valiliği’nde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Bağışçı Aksal Tekstil ve Elyaf Sanayi Ticaret A.Ş. arasında Fatma Turan Aksu Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi hizmet binası devri ve işletilmesine ilişkin iş birliği protokolü yapıldı. Protokolü imzalayan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’miz hayırseverleriyle anılan bir şehir” dedi.
Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen Kocasinan ilçesindeki ortaokulların sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Meslek Tanıtım Toplantıları’nın sonuncusu Şehit Birol Mutlu Ortaokulu’nda düzenlendi. Protokol çerçevesinde toplamda 10 okulda yüzlerce sekizinci sınıf öğrencisiyle bir araya gelindi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, her hafta gerçekleştirdiği sanayi ziyaretleri kapsamında bu kez çelik kapı sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleşen ziyarette üretim süreçleri, işleyiş ve sektörel gelişmeler üzerine karşılıklı değerlendirmeler yapıldı.
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Talas Belediyesi, sivrisinek ve diğer haşere popülasyonu artmadan önce ilaçlama çalışmalarına başladı. Yerinde ve erken çözüm hedeflenen çalışmalar kapsamında, önümüzdeki yaz ayları için şimdiden önlem alınıyor. Sivrisineklerin yaz aylarında yoğunlaşmasını engellemek amacıyla, larva dönemini hedef alan 'Larvasit Biyosidal İlaçlama' yöntemi kullanılıyor.
“Çözüm Odaklı Siyaset” Ana Gündemiyle Komisyonlar Sahaya İniyor Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığı, haftalık olağan İl Yönetim Kurulu Toplantısını İl Başkanı Erdal Altun başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantının ana gündemi “Çözüm Odaklı Siyaset için sahada taramalar yapacak komisyonların kurulması” oldu.
Kocasinan Belediyesi, iklim değişikliğiyle mücadelede en etkili yöntemlerden biri olan ağaç dikimi kapsamında önemli bir çalışmaya imza attı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, Mehmet Alçı İlkokulu’nun minik öğrencileriyle birlikte, Kayseri’ye özgü gilaburu bitkilerini Erkilet Generalemir Mahallesi’nde toprakla buluşturdu.
İlçede birçok projesini "Önce Aile" temasıyla hayata geçiren Melikgazi Belediyesi, personeline yönelik aile hayatı ve aile içi iletişimi konulu ‘Aile Yaşam Becerileri’ eğitim semineri düzenledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan ve AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu ile birlikte Kayseri Kazancılar Çarşısı esnafına ziyarette bulundu.
Turizm Haftası kapsamında Tahirini Duran-Dudu Gümüş Ortaokulu ve İlkokulu öğrencilerine verilen “Erciyes gezisi” sözü, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın destekleriyle yerine getirildi. Öğrenciler Erciyes gezisinde unutulmaz bir gün yaşadı.
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi çalışmalarını yoğunlaştıran Talas Belediyesi, kurban satış ve kesim yerlerini belirledi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın büyük önem verdiği tarım ve hayvancılık alanında son 6 yılda çiftçilere toplam 3 bin 992 ton tohum dağıtarak, tarımsal kalkınmaya önemli bir katkı sağladı. 2025 yılı itibarıyla dağıtılan 11,5 milyon TL’lik 200 ton nohut ve 38 ton mercimek tohumu da üreticilerden tam not aldı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Başkan Vekili Ahmet Bostancı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 82 maddelik gündem karara bağlandı. Büyükşehir Belediyesi 2025 Yılı Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Bostancı başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar neticesinde ilçeye toplam 1 milyar Türk lirası değerinde yatırım kazandırıldığını duyurdu. Ulaştırma, çevre, tarım ve yerel yönetim alanlarında yürütülen projelerle ilgili önemli görüşmeler gerçekleştiren Başkan Özdoğan, Hacılar’ın geleceğine yön verecek çalışmalarda bir adım daha atıldığını belirtti.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir’i makamında ağırladı. Başkan Büyükkılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demir ise “Kayseri bizim her zaman onurumuz, gururumuz” dedi.