“MUHALEFETİN İLERİYE YÖNELİK BİR CÜMLESİ DAHİ YOK”

“MUHALEFETİN İLERİYE YÖNELİK BİR CÜMLESİ DAHİ YOK”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "6’lı 7’li masalarda bir senedir oturuyorlar, defalarca oturdular kalktılar, millet de bıktı. İleriye yönelik bir cümle söyledikleri yok. Yemek menüleri daha çok merak edilir hale geldi." dedi.

Özhaseki, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı'nda, Türkiye'de en güzel işleri yapmaya çalıştıklarını söyledi. Konya belediyeciliğinin örnek olduğunu kaydeden Özhaseki, Konya denildiği zaman en bariz vasıflarından birisinin belediyecilik ve şehircilik anlayışı olduğuna işaret ederek, “Bundan dolayıdır ki biz de zaten ilk adaylığımızda Konya’daki belediyeciliği örnek vererek seçimlere gittik.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Balıkesir, Bursa, Denizli, Kahramanmaraş, Kocaeli ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Özhaseki, AK Parti'li belediyelerin sosyal belediyecilik ve marka şehirler sloganıyla büyük işler yaptığını, gönüller kazandıklarını ve rakiplerinin olmadığını adeta kendileriyle yarıştıklarını ifade etti.

“20 yılda Türkiye’de sessiz bir devrim yaşattık”

Bir araya gelmekteki amaçlarının istişare olduğunu belirten Özhaseki, “Hepimiz biliyoruz ki belediyeciliğin bir okulu yok. Belediyecilik daha çok görerek, istişare ederek, konuşularak ve kendi aramızda yapmış olduğumuz bu istişarelerde gördüğümüzü bildiğimizi arttırarak yapılıyor. Bizler insanlara nasıl hizmet ederiz, onların refahını nasıl artırırız, şehirlerimizi geleceğe nasıl taşırız kaygısıyla durmadan gayret ediyoruz. AK Parti olarak bizim hem genelde hem yerelde siyasetimiz hizmet siyaseti, eser siyaseti 2001’de kurulduk. Bir sene sonra yapılan seçimlerde iktidar olduk. Hem genelde hem de yerelde neredeyse 20 yıldır eser siyasetini ortaya koymaya gayret ediyoruz. Erdemliler Hareketi olarak başlayan bu hareket, 20 yıl içerisinde Türkiye’de ve şehirlerimizde adeta sessiz bir devrim yaşattı.” diye konuştu.

Milletin AK Parti'ye verdiği desteğe dikkati çeken Özhaseki, "Türkiye genelinde 1390 belediye var. Bunların 807'si AK Parti olarak hizmet veriyor. Gayret ediyoruz ve çok çalışıyoruz. Belediyeler olarak bizim tek bir düsturumuz var, o da ayrım yapmaksızın insana hizmet etmek. Bunun içindir ki zaten her seçimde birinci olmaya da devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Motivasyon kaynakları, 'AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan gitsin, ne olursa olsun'"

Muhalefetin "Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun" stratejisine göre hareket ettiğini söyleyen Özhaseki, “Masanın altında saklananla birlikte söylüyorum, 6’lı, 7'li masalarda oturduklarında bu insanların benzer tarafları yok. Yolda görseler birbirlerine selam vermezler. Yetişme tarzları, dünyaya ve sosyal olaylara bakışları farklı ama motivasyon kaynakları 'AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan gitsin, ne olursa olsun'. 6’lı 7’li masalarda bir senedir oturuyorlar, defalarca oturdular kalktılar, millet de bıktı. İleriye yönelik bir cümle söyledikleri yok. Yemek menüleri daha çok merak edilir hale geldi." dedi.

 

"CHP yalan ve algı operasyonlarıyla politika yapıyor"

CHP'nin yalan ve algı operasyonlarıyla politika yaptığını belirten Özhaseki, "İstanbul'daki depreme hazırlık için ayrılan bütçe 495 milyon lira, sosyal tesisler için 12 milyon lira ama algı operasyonları için ayrılan para 845 milyon lira. Burada 7 büyükşehir belediye başkanımız var. Geçen hafta da 8 Büyükşehir Belediye Başkanı arkadaşımızla toplandık. Hepsini toplasanız sosyal medya ve reklam için harcadıkları 3-5 milyon lirayı bulmaz. 10 milyon lira bile değildir. Vermezler, vicdanlarına sığmaz. Çünkü bu milletin parası. 845 milyon lirayı nasıl veriyorsunuz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK :AKPARTİ

Google+ WhatsApp