KTB BAŞKANI RECEP BAĞLAMIŞ: TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYAN BİR ANLAYIŞ İÇERİSİNDEYİZ…
Kayseri Ticaret Borsası’nın (KTB) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Toplantı Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Kayseri Ticaret Borsası’nın (KTB) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Toplantı Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 200 milyon TL değerinde Osman Kavuncu Bulvarı’nı Erkilet Bulvarı’yla kesintisiz bağlayacak 3,5 kilometrelik ve 50 metre genişliğindeki yeni bulvarın sona yaklaşan asfalt çalışmasını inceledi. Gece gündüz demeden alın teri döken Fen İşleri ekiplerini “bu işin kahramanları” olarak nitelendiren Başkan Çolakbayrakdar, “Amacımız; vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak, Kocasinan’ı güzelleştirmek ve Kayseri’ye yakışır bir şehir parçası ortaya çıkarmaktır.” dedi.
Demokrat Parti Talas İlçe Başkanı Serdar Gökhan Çiçek, Kayseri’nin girişlerinde vatandaşları karşılayan kötü kokulara tepki göstererek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı göreve çağırdı.
Saadet Partisi Kayseri STK ve Halkla İlişkiler Başkanı, İl Başkan Yardımcısı Nuri Ürkündaş, Dünya Eczacılar Günü vesilesiyle yaptığı basın açıklamasında eczacıların toplum sağlığı içindeki kritik rolüne dikkat çekti ve tüm eczacıları kutladı.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Harman Mahallesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm Alanı’nda gerçekleştirilecek büyük dönüşüm projesi öncesinde düzenlenen görsel brifingte önemli açıklamalarda bulundu. Erciyes, Cemil Baba ve Hatipoğlu sitelerini kapsayan alandaki dönüşümün ihalesinin 9 Ekim’de yapılacağını belirten Başkan Yalçın, “Bugüne kadar yapılan en büyük ihale olacak. 1,1 milyar liralık proje 24 ayda tamamlanacak ve hak sahiplerimiz yeni evlerine kavuşacak” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilik ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Harita Tapu Kadastro Alanı öğrencilerine drone teknolojileri ve Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) uygulamaları üzerine kapsamlı bir eğitim verildi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ile birlikte ilçede devam eden sıcak asfalt ve altyapı çalışmalarının olduğu iki ayrı bölgede incelemelerde bulundu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ile bir araya gelerek, kentin tarihî mirasını koruma çalışmalarını değerlendirdi. Büyükkılıç değerlendirmesinde, “Tarihi sadece korumuyor, geleceğe aktarıyoruz” dedi.
Bu yıl ilk defa öğrenci alan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün “Açılış Dersi/Yarışması ve Üniforma Giydirme Töreni” düzenlendi.
Hacılar'da Erciyes Mahallesi’ne yapılacak olan Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Cami Şerifi Külliyesi ve Gençlik Eğitim Merkezi için protokol imzalandı. Hacılar Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine; Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ve hayırsever Kartallar Damper Şirketi adına iş insanı Ömer Kartal katıldı.
KAYSERİ’de, girdiği evden 400 bin TL değerinde ziynet eşyası ile köpek çalan A.C. (40), yakalandı. ‘Paşa’ isimli köpek, sahibine teslim edildi.
8 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü
Arçelik, tüketici deneyimini en üst düzeye çıkarma hedefiyle yeni nesil mağaza ağını Kayseri’deki üç yeni mağaza ile genişletiyor. Kayseri'nin en işlek ve merkezi noktalarında konumlanan yeni nesil mağazalarda tüketiciler, her evin ihtiyacı çamaşır ve kurutma makineleri gibi beyaz eşyalar ve televizyonlardan küçük ev aletlerine, dijital ürünlerden kişisel bakım çözümlerine kadar geniş ürün gamını deneyimleme ve satın alma fırsatı bulacak.
Kayseri Şeker’in iştiraklerinden biri olan Pan Pazarlama (PANPA), Türkiye’nin en büyük üçüncü çekirdek eleme tesisi olarak sektördeki yerini güçlendiriyor. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 12 bin m² alan üzerine kurulan tesisin 6 bin m²’si kapalı alan olarak hizmet veriyor. Panpa, bu yıl da Eylül ve Ekim ayları boyunca çekirdek alımlarını sürdürerek üreticilere güvence sağlamayı hedefliyor.
Saadet Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Selçuk Onat, iktidarın en büyük gücünü medya ve manipülasyon üzerine kurduğunu belirterek sert eleştirilerde bulundu. Onat, “Vatandaşın aklını bulandırmaya çalışsalar da kalbini ve gönlünü manipüle edemeyecekler” dedi.