OLAY YERİ İNCELEME KALDIĞI YERDEN
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından başlatılan ve ‘Olay Yeri İnceleme’ olarak sloganlaştırılan yerinde tespit gezileri, verimli sonuçlar doğuruyor.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından başlatılan ve ‘Olay Yeri İnceleme’ olarak sloganlaştırılan yerinde tespit gezileri, verimli sonuçlar doğuruyor.
Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre Kayseri’de bulunan Karasaz grup kuyuları 2050 yılına kadar koruma altına alındı. 2050 yılına kadar kuyular, içme, kullanma ve endüstri suyu temini amacıyla kullanılacak.
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürlüğü’nün kapatılarak Adana Bölge Müdürlüğü’ne bağlanma kararının doğru olmadığını belirterek kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etti.
Hakkında 3 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranması bulunan firari İ.E., polis ekiplerince yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Talas’ta bir işletme önünde bulunan 4 bin lira değerindeki hurda malzemeleri çalan 2 şahıs ve malzemeleri satın alan bir şahıs polis ekiplerince yakalandı. Malzemeler, sahibine iade edildi.
AGÜ 7’nci Mezuniyet Töreni’nde konuşan 11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Önceliğiniz iyi insan olma çabası olsun. Ailenize değer verin, ülkenize ve vatanınıza daima bağlı olun. Disiplinli olun ancak acımasız olmayın, gururlu olun fakat kibirli olmayın.
AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid CINGI, TBMM’de almış olduğu 1 dakikalık söz hakkı dahilinde Soğanlı Vadisini anlattı.
Kayseri'de polis ekipleri tarafından hakkında 10 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranması bulunan firari O.F. isimli şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde; Kayseri’de yapılan sağlık yatırımları konusunda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, “Şehrimizde diyaliz hizmeti veren merkezlerin 8’ini kamu sağlık merkezleri, 1’i ERÜ Hastaneleri ve 6’sı ise özel sektör oluşturmaktadır. Hükümetimizin çalışmalarıyla birlikte çevre ilçelerimizde de artık diyaliz hizmeti verilmeye başlandı. Önceleri merkeze gelerek tedavi olmak zorunda kalan vatandaşlarımız ilçelerimizdeki sağlık tesislerinde de hizmet alabilecekler” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a Bünyan ilçesi için yazılı soru önergesi vererek ilçede tespit edilen kültürel mirasları sordu. Özdemir ayrıca, belediye ile bakanlık arasında ortaklaşa yapılacak projeleri de Bakan Ersoy'un gündemine getirdi.
Başkan Palancıoğlu, Fedakar Gülderen Sosyal Tesisleri’ni ziyaret ederek, çeşitli kurslarda eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a spor ve sporcuya yaptığı hizmet ve gösterdiği desteklerden dolayı Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ahmet Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
Talas’ta 2 şahıs tarafından bir işletme önünde bulunan 4 bin lira değerindeki hurda malzemeler çalındı. Hırsızlık anları, güvenlik kameralarına yansıdı. Malzemeleri çalınan işletme sahibi şahıslardan şikayetçi oldu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Muharrem Ayı dolayısıyla Lokantacılar ve Pastacılar Odası tarafından 10 bin kişilik aşure hazırlanan Aşure Günü Etkinliği’ne katılarak, esnaf ve vatandaşlara aşure dağıttı.
Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde ‘Ateşli Silahla Kazaen Yaralanma’ olayına ilişkin olarak JASAT timi tarafından yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde düğün görüntülerinin incelenmesi sonucu düğün esnasında havaya ateş eden 33 şahsın kimlik ve adres tespiti yapıldı. Havaya ateş ettiğini kabul eden toplam 11 şahsa 91 bin 542 lira ceza uygulandı.