Kategori : Kayseri

Yaylada mahsur kalan çobana 24 saat sonra ulaşıldı

Yaylada mahsur kalan çobana 24 saat sonra ulaşıldı

Kayseri'nin Akkışla ilçesinde kar yağışı nedeniyle yaylada mahsur kalıp, ekiplerin çalışmasıyla 24 saat sonra sağ bulunan çoban Sadettin Demirkol (80), nasıl hayatta kaldığını anlattı. Sürekli gezdiğini belirten Demirkol, "Kar bastırdı. Koyunların arasında yatmadım. Yatsam, ölürdüm. Uyusam, şansım yoktu. Üzerimde parke ve yağmurluk vardı. Onları giydim. Ateş yakacak durum yoktu. Üzerim hep buz tutmuştu. Sürekli gezdim. Otursam, uyusaydım şansım yoktu" dedi.

BAŞKAN ÖZDOĞAN: “KAR RAHMETTİR, ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

BAŞKAN ÖZDOĞAN: “KAR RAHMETTİR, ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçe genelinde etkili olan kar yağışına karşı yürütülen kar küreme ve yol açma çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Özdoğan, belediye ekiplerinin 15 araç ve 40 personel ile sahada aktif olarak görev yaptığını açıkladı.

TALAS'TA KIŞ ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

TALAS'TA KIŞ ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Talas Belediyesi Kış Çalışmaları Ekipleri, etkili olan soğuk ve kar yağışıyla birlikte çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İlçe merkezi ve kırsalda yapılan tuzlama ve küreme çalışmalarıyla Talas’ın yollarında ulaşımın aksamaması amaçlanıyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN ULAŞIMA AÇTIĞI MAHALLE SAYISI 461’E YÜKSELDİ

BÜYÜKŞEHİR’İN ULAŞIMA AÇTIĞI MAHALLE SAYISI 461’E YÜKSELDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan ve ulaşıma açılan mahalle sayısı 461’e yükseldi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, karın günlük yaşam üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve trafikte aksaklıkları önlemek için büyük bir mücadele veriyor.

ADİL YARGILANMA HAKKI

ADİL YARGILANMA HAKKI

Mazlumder Kayseri Şubesi tarafından her yıl mütemadi bir şekilde düzenlenen İnsan Hakları Okulu 2024-2025 yılı programının beşinci haftası “Adil Yargılanma Hakkı” konusu Avukat Ferhat ÇAKIR ’ın sunumu ile devam etti.