DOĞU SANAYİ ESNAFI PERİŞAN

DOĞU SANAYİ ESNAFI PERİŞAN

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Doğu Sanayi sitesini gezdi. Esnaflarla konuşan Yücel, bu bölgede bulunan esnafların sorunlarını dinledi. Yücel’e sorunlarını anlatan esnafın en büyük problemi her zamanki gibi ekonomi oldu. Ayrıca sorunları arasında caddelerde yer alan kazı çalışmalarından dolayı yaşadıkları zorlukları dile getirdiler.

KAZIM YÜCEL SANAYİ ESNAFINI DİNLEDİ

İYİ PARTİ'Lİ Kazım Yücel, vatandaşı dinlemeye devam ediyor. Yücel, bu kez de Doğu Sanayi Sitesini gezdi. Yücel, burada sanayicilerin sorunlarını dinledi ve notlarını aldı.  Esnaf, Kazım Yücel'e  Doğu Sanayi'de başlatılan ama ne zaman biteceği duyurulmayan alt yapı hizmetlerinden dert yandı. Esnafı dinleyen Kazım Yücel, yapılan çalışmaları da yerinde inceledi.

1 AY MI, 6 AY MI NE KADAR?

Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan İYİ PARTİ'Lİ  Kazım Yücel “Değerli Kayserili hemşerilerimiz, bugün Doğu Sanayideyiz. Doğu Sanayinin içerisinde aşağı yukarı 1 aydır bir çalışma var. Asfaltlar kazınmış bir takım alt yapı çalışması yapılmaya çalışılmakta. Belinize gelen noktalarda çukurlar kazılmış, çalışmalar devam ettiği için çukurlar açık bırakılmış. Bu gün buraların güvenliğinin alınmadığını sizlere göstermek istedim. Bu gün yapılan bu çalışmaların süreleri Doğu Sanayideki esnaflarımıza belirtilmeliydi.  1 Ay mı, 6 ay mı sürecek, bu ihaleyi alan kişinin esnaflarımıza duyurması gerekmekteydi.  Belediyenin de verdiği ihaleyi takip etmesi gerekmektedir.” dedi.

ÇUKURLARIN ETRAFINDA GÜVENLİK YOK

Yücel, “İnsanın beline gelen nokta çukurlar açılmış ama etrafında güvenlik önlemi yok. Esnaflarımızdan aldığımız bilgilere göre bazı araçların bu çukurlara düştüğü, vatandaşların dükkânlarının önündeki bu çukurlara düştüğü ifade edilmektedir. Ben özellikle bir çukurun içerisinden sizlere seslenmek istedim. Buraların belediye tarafından güvenliklerinin alınmadan yapılması bir zafiyettir. Esnaf, burada aşağı yukarı 1 aydır alışverişe gelen araçların sağlıklı hareket edememesinden kaynaklı zaten ekonomik bir sıkıntı varken birde böyle bir sıkıntı yaşamaktadırlar. Vatandaşlarımız esnaflarımız çekindiklerinden sizlere bunları ifade edemiyorlar olabilir ama bizler sizlere görsellerle ifade ediyoruz. Bu çağda Kayserimizin olmaması gerektiği şekliyle bir çalışma var burada. Doğu Sanayiye hepinizi davet ediyorum, yerinde bu tür hataların giderilmesi için esnaflarımızın talebi var. Bizimde size duyurumuz var.” İfadelerini kullandı. 

Google+ WhatsApp