Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye - Afrika Ekonomi ve İş Forumu'na katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye - Afrika Ekonomi ve İş Forumu'na katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu’nda yaptığı açıklamada “Afrika’da havalimanlarından limanlara, tünellere kadar birçok yatırımın altında Türk müteahhitlerin imzası var. Türk firmaları ülke genelinde toplam değeri 70 milyar doları aşan bin 150’den fazla projeyi üstlendi. Kıta çapındaki yatırımlarımızın değeri 6 milyar doları aştı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye - Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nun kapanış oturumuna katıldı. İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşen formun kapanışında Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımcılara hitap etti.

Afrika ziyaretinden sonra bu formunu gerçeklemesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrika'nın liderleriyle bir araya geldik, Afrika'da durum nedir ne değildir bunları konuştuk. Dün ve bugün yapılan oturumlarda birçok alanda karşılıklı yatırım fırsatları ele alındı. Salgının küresel ticareti etkilediği dönemde düzenlenen forum iş dünyası için çok önemli.

Burada gündeme getirilen hususların kıta ile ilişkilerimizin güçlendirilmesinde bize yol göstereceğine inanıyorum. Afrika'nın kalplerimizdeki müstesna yerlerini her fırsatta dile getiriyorum. Afrika'da kapısı çalınmadık dost iş birliği yapılmayan ülke bırakmıyoruz. Afrika ziyaretlerimizde çok verimli temaslarda bulundum. Devlet başkanları ve siyasetçilerle bire bir ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdim. Kıymetli eşim Emine Erdoğan'ın Afrika seyahatlerimizde edindiği izlenim ve hatıralarını içeren 'Afrika Ziyaretlerim' kitabı da bu muhteşem coğrafyaya bağlılığımızın nişanesi oldu. Türkçe ve Türkiye'ye yönelik ilginin Afrikalı dostlarımız arasında arttığını görmek bizi ayrıca mutlu etti” dedi.

Google+ WhatsApp