Kayseri’de DEAŞ operasyonu: 5 gözaltı
Kayseri’de jandarma ekiplerinin ve polis ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda 5 DEAŞ şüphelisi yakalanarak gözaltına alındı.
Kayseri’de jandarma ekiplerinin ve polis ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda 5 DEAŞ şüphelisi yakalanarak gözaltına alındı.
Kayseri’de jandarma ekiplerinin ve polis ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda 5 DEAŞ şüphelisi yakalanarak gözaltına alındı.
Türk-İran Sanayicileri ve İş Adamları Derneği ile İranlı Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Saeid Muhammed Jan, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, Yönetim Kurulu Başkanı Yunus İmamoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette her iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi konusunda detaylı fikir alışverişinde bulunuldu.
Kayseri’de polis ekiplerinin 30 farklı adreste yapmış olduğu operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 20 kişi yakalanarak, tutuklandı.
Kayseri Ticaret Odası, “Kayseri E-Ticaret ve E-İhracat Danışmanlık Ofisi” projesine ilişkin Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı ile Protokol imzaladı. 15 ay sürecek proje kapsamında Kayseri Ticaret Odası’nda Kayseri E-ticaret ve E-ihracat Danışmanlık Ofisi kurulacağını belirten Başkan Gülsoy, “Odamız üyesi firmalara e-ticaret ve e-ihracat konusunda nitelikli danışmanlık hizmeti ile firmalarda istihdam edilen 120 kişiye uzmanlık ve yöneticilik eğitimi vereceğiz.” açıklamasında bulundu. ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci’de “Üreten şehirler programında Kayseri’de uygulanacak olan ilk projemiz. Ticaret Odamız, pandemiyle önemi anlaşılan e-ticaret ve e-ihracat konusunda şehrimize yön çizecek olan bir proje hayata geçirmiş olacak. “ dedi.
Kenya İstanbul Fahri Konsolosu Abdullah Yeşil, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kenya İş Konseyi Başkanı Ömer Karadeli’yi ziyaret ederek, yeni görevini tebrik etti.
Başkan Büyükkılıç’ın küçükbaş hayvancılığa destek olan ‘Küçükbaş Hayvancılık Projesi’nin 8 milyon 242 bin 560 TL’lik ikinci dağıtımı başlıyor.
Sigara başta olmak üzere tüm zararlı alışkanlıklarla ve bağımlılıkla mücadele konusundaki hassasiyetiyle dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; “Sigara kullanarak kendinize ve sevdiklerinize zarar vermeyin” çağrısında bulundu.
Yaz aylarında yoğun bir şekilde gerçekleştirilen haşereyle mücadele çalışmalarını kışın da kesintisiz devam ettiren Kocasinan Belediyesi, haşerelere karşı mücadele kapsamında en etken ve çevreci yöntemi uyguluyor. Halk sağlığını ön planda tutan projeler ve yatırımlar yaptıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Vektörle mücadele ekiplerimiz, yaz döneminde başarılı bir ilaçlama çalışmasının ardından özellikle kış aylarında haşere üretebilecek her noktada çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
Yeniden Refah Partisi (YRP) Kayseri İl Başkanı Önder Narin, Erciyes Holding CEO’su Alparslan Baki Ertekin’in toplu iş sözleşmesindeki sözlerine tepki gösterdi. Narin, Ertekin’in siyasete girmemesi gerektiğine Değinerek, “Organize Sanayi Bölgemizi topyekun olarak siyasetten kurtarmamız lazım” dedi.
Kış aylarının yaklaşmasıyla yaşanan soğuk hava şartları sebebiyle birçok dağ köyü karlar altında kaldı. Bu kapsamda Evde Bakım Hizmetleri ve 112 Acil Sağlık Hizmeti birimleri mağdur vatandaşların yardımına koştu.
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, yoğun kar yağışının etkili olduğu bu son günlerde tam kadro ile çalışmalarına devam ettiklerini söyleyerek, 4x4 arazi araçları ile daha hızlı ve etkin mücadele yapıldığını ifade etti.
Talas Belediye Meclisi 2022 yılının ikinci toplantısında gündeminde bulunan 12 maddeyi karara bağladı.Talas Belediyesi Meclis Başkanvekili Ragıp Dost başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyon raporlarının yanı sıra taşınmaz satışı, tahsis, fen işlerinde kullanılan araçların tamir, bakım ve onarımı ile ilgili maddeler görüşüldü.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Üretim Sizden, Destek Bizden’ sloganıyla başlatılan Organik Tarım Temel Eğitim Programı tamamlandı. Eğitimler sonunda 70 kursiyer, sertifika almaya hak kazanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç eğitmenlere, plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.
Başkan Büyükkılıç, “Şehrin düşünce ve fikir hayatı için kurduğu BÜSAM bünyesindeki Şehir Akademi’de yine dolu dolu bir dönem daha başlıyor” dedi.