CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan Kırgızistan'a gitti.
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Konseyi 11'inci Zirvesi'ne katılmak üzere Kırgızistan'a gitti.
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Konseyi 11'inci Zirvesi'ne katılmak üzere Kırgızistan'a gitti.
TİCARET Bakanı Ömer Bolat, "Geçtiğimiz sene mal ihracatımız 255,6 milyar dolara ulaşmıştır. Bu yılın 3'üncü çeyreği itibarıyla, ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,2 artış göstererek 193 milyar dolara ulaşmıştır. Yıl sonunda 264 milyar dolar mal ihracatına ulaşacağız" dedi.
SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Gümrük Birliği ile on yıllardır Avrupa'nın önemli bir ticari ortağı olan Türkiye, tüm Balkan ülkeleriyle iş birliğine hazır. 85 milyon nüfuslu Türkiye, başlı başına bir pazar, dünyanın en çok noktasına uçulan şehri İstanbul ise sizi dünyaya bağlayacak bir bağlantı noktasıdır. Gelin birlikte üretelim, birlikte kazanalım" dedi.
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yönetim Kurulu, Cumhuriyetimizin 101’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Mesajda "KGK olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltme çabasından bir adım dahi geri adım atmadan ülkemiz için emek vermenin şerefini taşıyoruz" dendi
Kayseri – Malatya karayolunda otomobil, otobüs ve TIR’ın karıştığı kazada 1 kişi öldü 1 kişi yaralı.
Merkez üssü Adana’nın Kozan ilçesi olan 5 şiddetindeki deprem Kayseri’de de hissedildi.
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, katıldığı bir yayında moderatörün sorularını yanıtladı. Akar İsrail’le ilgili olarak Türkiye’ye karşı da bir risk olduğunu belirterek, “Ciddi bir ‘Power vacuum’ dedikleri Osmanlı’dan sonra güç boşluğu var. Türkiye’ye yönelik tehdit var, risk var. Maksat ve niyet belli olduğu zaman tehdit belli olur. Maksat ve niyet bilinmiyorsa risk olur. Bizim içinde bulunduğumuz ortamda kesinlikle risk var” dedi.
ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik düzenlenen terör saldırısıyla ilgili “Bu saldırı bizim terörle mücadeledeki kararlılığımızı hiçbir zaman sekteye uğratmayacak. Bilakis bu konudaki kararlılığımızı artırarak devam ettireceğiz” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Kocasinan ve Talas belediye başkanları ile birlikte Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanlığı, Melikgazi ve Kocasinan ilçe başkanlıklarına ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.
'ÖLÜRSEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİYİM' İNANCIYLA BU MÜCADELE SÜRECEK'TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bilkent Şehir Hastanesi'nin ardından Etlik Şehir Hastanesi'ndeki yaralıları da ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, buradaki yaralıların sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu belirterek, "Buradaki 4 yaralı kardeşimizin taburcu olma ihtimali kuvvetli. Diğerleri de müşahedede bir müddet herhalde burada tutulacak ama genel durumlarının çok iyi olduğunu söyleyebilirim.
Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye-Angola Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Kayseri Milletvekili Sayın Şaban Çopuroğlu başkanlığında Angola Meclis Başkanı Carolina Cerqueıra’yı ağırladı. Ziyaret, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Cerqueıra ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’u makamında ziyaret etti.
Denizli’de bir araya gelen Egeli 7 Radyo yaptıkları açıklamada şunları söylediler; “Merkezi İstanbul’da bulunan Mesam-Müyap-Müyorbir vs. her gün yeni yeni kurulan bir sürü dernekler ,”Telif bedeli “altında bizlere kan kusturuyor.”
Malatya’da meydana gelen 5.9 şiddetinde deprem Kayseri’de de hissedildi.
DIŞİŞLERİ Bakanı Hakan Fidan, "İsrail şu anda bir ekonomik, askeri ve politika olarak herhangi bir bedel ödemiyor. Netanyahu hükümetinin bedel ödememesi durumunda herhangi bir şekilde süregelen soykırımı durdurmamız mümkün değil. Dolayısıyla İsrail hükümetinin ve onu destekleyenlerin bir bedel ödemesi şart" dedi.
MİLLİ Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen 'Pençe-Kilit Operasyonu'nun devamına ilişkin soru üzerine, "Kasım ayı gelince konuşacağız" dedi.