Kategori : Kayseri

Gittiği kurslarla moral bulan omurilik felçli Sefa, EKPSS'de derece yaptı

Gittiği kurslarla moral bulan omurilik felçli Sefa, EKPSS'de derece yaptı

KAYSERİ'de doğuştan Spina Bifida Myelomeningosel (omurilik felci) hastalığıyla dünyaya gelen Sefa Şahin (26), fizik tedavi, yüzme ve müzik kurslarıyla moral bularak girdiği EKPSS sınavından 96 puan alıp Türkiye 17'ncisi oldu. Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na memur olarak atanan Şahin, "Benim için zorlu bir süreç oldu. Başlamadan önce biraz, 'yapabilir miyim?' diye şüphelerim vardı. Çalıştıkça yapabileceğimi gördüm, her şey daha iyi oldu" dedi.

TALAS'TA UYKU SAĞLIĞI KONFERANSI

TALAS'TA UYKU SAĞLIĞI KONFERANSI

Talas Belediyesi’nde Sağlık Haftası münasebetiyle Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevda İsmailoğulları tarafından çalışanlara yönelik ‘Sağlıklı Uyku ve Uyku Bozuklukları’ konulu konferans düzenlendi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ULAŞIMDA 171 MİLYON TL’LİK “AKILLI” YATIRIM

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ULAŞIMDA 171 MİLYON TL’LİK “AKILLI” YATIRIM

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, son 6 yılda akıllı ulaşım sistemlerinden sinyalizasyon altyapılarına kadar uzanan 171 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi. Türkiye’nin yatırımda öncü şehirlerinden biri haline gelen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yönetiminde son 6 yılda ulaşım alanında akıllı sistemleri hayata geçirdi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Araştırma Üniversiteleri Arasında 5. sırada

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Araştırma Üniversiteleri Arasında 5. sırada

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ile “2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı”nın 2024/1 dönemi sonuçları açıklandı. Erciyes Üniversitesi (ERÜ), elde ettiği dikkat çekici başarı ile hem genel sıralamada hem de araştırma üniversiteleri arasında önemli bir konuma yerleşti.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi temsilcilerden oluşan yoğun bir ziyaret trafiğiyle konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Ziyaretlerde istişare, ortak akıl ve karşılıklı iş birliği ön plana çıkarken Başkan Büyükkılıç, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

BAŞKAN ÖZDOĞAN: “BİR YILDA 2,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIMI HAYATA GEÇİRDİK”

BAŞKAN ÖZDOĞAN: “BİR YILDA 2,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIMI HAYATA GEÇİRDİK”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, göreve ikinci kez gelişinin ardından geçen 1 yılı değerlendirerek, Hacılar'a kazandırılan projeler ve yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Özdoğan, “Yeni dönemde daha ilk yılı tamamlamadan Hacılar’a 2,5 milyar TL’lik yatırım kazandırdık. Hacılar’ın her alanda gelişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

CHP’li Aşkın Genç’ten Ulaştırma Bakanlığına: Yeşilkent Mahallesi’nin talebine kulak verin, gerekli düzenlemeleri acilen hayata geçirin

CHP’li Aşkın Genç’ten Ulaştırma Bakanlığına: Yeşilkent Mahallesi’nin talebine kulak verin, gerekli düzenlemeleri acilen hayata geçirin

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Sarız’ın Yeşilkent mahallesinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Genç, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı başta olmak üzere yetkili tüm kurumlara çağrımdır: Yeşilkent Mahallesi’nin bu haklı talebine kulak verin, gerekli düzenlemeleri acilen hayata geçirin” dedi.

Kayseri’den Dünya’ya Armağan  Koca Mimar Sinan!

Kayseri’den Dünya’ya Armağan Koca Mimar Sinan!

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid CINGI, TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmasında, Kayseri’nin yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan Koca Mimar Sinan’ı, 9 Nisan Mimarlar Günü ve Mimar Sinan Haftası kapsamında rahmet ve minnetle yad ederken, mimarların ve mimarlık öğrencilerinin bu anlamlı günlerini tebrik etti.

Mobilya fabrikasında çıkan yangını firma sahibi ve çalışanları söndürdü

Mobilya fabrikasında çıkan yangını firma sahibi ve çalışanları söndürdü

KAYSERİ’deki bir mobilya fabrikasında çıkan yangın, işletme sahibi Yavuz Çevrim ve işçilerin müdahalesiyle söndürüldü. Yaşananlar, güvenlik kamerasına yansırken, fabrika sahibi Yavuz Çevrim, "Hızlı bir şekilde müdahale edip yangını söndürmeye çalıştık, başarılı olduk. İtfaiye ekipleri geldikten sonra soğutma işlemleri yapıldı" dedi.