BAŞKAN GÜLSOY’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi:
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi:
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ilçede yaşayan otizmli çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. Esma Hatun Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programa Kayseri Otizm Çocuk ve Gençlik Spor Eğitim Merkezleri Derneği Başkanı Kısmet Seken, otizmli çocuklar ve ailelerinin yanı sıra Melikgazi Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) yetkilileri katıldı.
Kayseri merkezli 2 ilde düzenlenen operasyonda, tefecilik yaptığı tespit edilen 6 kişiden 2’si tutuklandı.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan-Azerbaycan sınırında yaşanan çatışmalarda 7 Azerbaycan askerinin şehit olduğunu duyurdu.
Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, yasadışı av yaptığı belirlenen 6 kişiye para cezası yazıldı.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Türk Kızılay gönüllüleri ile birlikte Yakut Mahallesi’nde 200 çam ve meyve ağacını toprakla buluşturdu.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile Rusya'nın varlığının Libya'da istikrarı ve güvenliği tehdit ettiğini iddia ederek "Türkiye ve Rusya paralı askerlerini Libya'dan geri çekmeli" dedi.
Kayseri tarihini 6 bin yıl önceye dayandıran belgelerin gün ışığına çıkarıldığı Kültepe Kaniş-Karum ören yeri kazılarında çıkarılan buluntular, dijital ortama aktarılacak. Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu; "Birikmiş çok belgemiz, hikayemiz, evrakımız ve dokümanımız var. Biz bütün bunları artık günümüz şartlarında muhakkak ki dijital ortama aktarmamız gerekiyor. Dijital ortama aktarıp, bu verileri bütün herkesle paylaşmak istiyoruz" dedi.
Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Fuarı SAHA EXPO'ya katılan TUSAŞ, yerli ve milli olarak geliştirilen HÜRJET ve GÖKBEY'i fuarda sergiledi. 18 Mart 2023 tarihinde HÜRJET ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Ayrıca Milli Muharip Uçak bu tarihte hangardan çıkacak ve Atak 2'de bu tarihte göklere çıkması planlanıyor. Jandarmaya gelecek yıl Milli helikopter GÖKBEY'in üç adet teslimatı yapılacak.
15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in ailesi, şehit yakınına küfreden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi. Baba Yahya Yiğit, "Türk Milleti'ni yönetme iddiasında olan bir partinin genel başkanı, milletvekilinden daha fazla küfredebiliyor. Bunlarda ne haya, ne ar, ne namus, ne şeref kalmış" dedi. Huriye Yiğit ise, "Küfür eden adama sesleniyorum; madem küfredecek cesaretin var neden adamı itip de korumaların arkasına kaçıyorsun?" diyerek Türkkan'a tepki gösterdi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümünde millet olarak onu saygı ve şükranla anıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokolle Talas Gençlik Merkezinde E-Spor Akademi Projesi başlıyor.
Kayseri'de ortaokulu öğrencileri, 'Engelsiz Etkinlik' Projesi kapsamında Bünyan ilçesinde köy okulunu ziyaret ederek hem köy hayatını yaşadı hem de okulda eğitimlerine devam eden yaşıtlarına hediyeler verdi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yenilenen binası ve Erasmus+ programı kapsamında öğrencilerin dil düzeylerini geliştirmek amacıyla Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından Yüksekokul içerisine tefriş edilen bilgisayar laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, işveren ile iş arayanı buluşturacak Kayseri Kariyer Merkezi’nin açılışına katıldı. Başkan Büyükkılıç, proje ile uygun işe uygun çalışanı belirleyip, bunları birbirinden haberdar ederek, aralarında köprü görevi üstleneceklerini vurguladı.