19 yaşındaki genç, TIR kazasında yaşamını yitirdi
Kayseri’de TIR devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 19 yaşındaki S.K., hayatını kaybetti.
Kayseri’de TIR devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 19 yaşındaki S.K., hayatını kaybetti.
Kayseri’nin Akkışla ilçesinde kurulan Akkışla Kadın Kooperatifinde kadınlar hem maharetlerini sergiliyor hem de satış yaparak gelir elde ediyor. Akkışla Kadın Kooperatifi Başkanı Esma Özhan, Kooperatifte el işlerinden yufkaya, mantıdan erişteye, peynirden reçele kadar birçok ürünü hazırladıklarını söyledi.
Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile Hisarcık Mahallesi'nde yapılacak olan Hisarcık Murat Han Kur’an Kursu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi. İlçeye her alanda yatırım yaptıklarını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Biz Kur’an Kurslarımıza artık diyanet eğitim ve kültür merkezi diyoruz artık.
Kayseri Büyükşehir Belediye Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören Yaz Spor Okulları, Sümer Spor Kompleksi’nde 6 branşta hizmet verirken, vatandaşlar Spor A.Ş. ile yaz mevsiminin keyifli ve dolu dolu geçtiğini ifade ettiler.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ile birlikte ligin ilk haftasında Galatasaray’ı konuk edecek olan Mondihome Kayserispor’a karşılaşma öncesinde moral ve motivasyon desteği verdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ve Bilim Merkezi tarafından 12 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşecek olan meteor gözlem şölenini 50 yıllık geçmişi ile Amerika’da yayın yapan ve astronomi camiasının takip ettiği dünyanın en popüler dergisi Astronomy Magazine yazarı Daniela Mata da takip edecek.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, önceki dönem Milli Savunma Bakanı, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ile birlikte Yahyalı ve Develi ilçelerini ziyaret edip, muhtarlarla ve vatandaşlarla buluştu.
Talas Belediyesi tarafından Türkiye Hava Sporları Federasyonu ile birlikte Ali Dağı’nda düzenlenen Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası Mesafe Yarışması ganizasyonu, katılan yarışmacılardan tam not aldı. Festival Talas 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında 2 bin rakımlı Ali Dağı’nda gerçekleşen yarışmaya 20’si yabancı 150 sporcu katıldı.
Hacılar ilçesi son zamanlarda yapılan yatırımlarla her alanda kendisinden söz ettiriyor. Hayırsever Özkaya Ailesi tarafından yaptırılan Halit Özkaya Kütüphanesi, hedeflenen amacını gerçekleştirerek AYT Türkiye 69’uncusu olan Ömer Taşçı’nın çalışmalarına ev sahipliği yaptı.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yavuzlar Mahallesi’nde mülkiyet probleminin çözümünün ardından başlanan gecekonduların yıkım çalışmalarını inceledi. Her bölgede olduğu gibi Yavuzlar, Gaziosman ve Yunusemre bölgesinde de kangrene dönen 50 yıllık sorunları, istikrarlı bir şekilde birer birer çözüme kavuşturduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın gelecek 50 yılını da planladıklarını söyledi.
Kocasinan Belediyesi öncülüğünde sağlıklı ürünlerin üretim ve tüketimini teşvik için kurulan ‘Yüzde 100 Ekolojik Pazar’ 13 Ağustos Pazar günü saat 09.00’da açılıyor. İnsan ve toplum yararına olan çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ‘Organik Pazar’da 33 çiftçinin her birisinin sertifikalı olması ayrı bir değerli ve önemli olduğunu vurgulayarak, doğal ürünlerin satışı yapıldığı pazarın; Kayseri’de tek, Türkiye’de ise sayılı olduğunu söyledi.
Sıcak havaların yangın riskine neden olduğu günlerde araç sürücülerine uyarılarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan, “Çakmak, deodorant gibi itici gazların olduğu ortamda bunlar eğer güneş enerjisiyle direk temas ederse beraberinde genleşme, basınç ve sonra da yangın çıkışına sebebiyet verir. Araç sahiplerinden isteğimiz araçlarında mutlaka yangın söndürme cihazları bulundurmalarıdır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, 10 Ağustos Perşembe günü Resmi Gazete’de yayımlanan kararlar çerçevesinde 57 ilin valisi değişti. Yeni atanan valiler arasında 3 Kayserili isim bulunuyor.
Develi’de düzenlenen festival öncesi muhtarlarla bir araya gelen AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, “Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde söz dinleyen değil, sözü dinlenen ülke olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz vatandaşlarımıza amir olmayacağız, efe olmayacağız. Onları azarlayamayacağız. Hizmetimizle, çalışmalarımızla onları ikna edeceğiz. Cumhuriyet Halk partili, İYİ Partili kardeşlerimiz, Saadet partili kardeşlerimiz bunu görecekler. Cumhur ittifakının neler yapmak istediğini görecekler” dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Develi Belediyesi tarafından hazırlanan festival programını, Irak’ın Kuzeyinde yapılan operasyonda görev alan 6 askerin şehit olması sonucu iptal etti. Milletvekili Akar, terörle mücadele kapsamında mücadelenin devam edeceğini söyledi.