Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 73 ülke ve 10 uluslararası kuruluşa teşekkür
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarıyla mücadelede yardıma hazır olduklarını bildiren, yardım gönderen ülke ve organizasyonlara teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarıyla mücadelede yardıma hazır olduklarını bildiren, yardım gönderen ülke ve organizasyonlara teşekkür etti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Orman yangınları nedeniyle, maksadı menfur ve melun bir kısım sosyal medya hesaplarından yabancı ülkelere çağrı yapılarak yardım taleplerinin yoğun olarak gündeme taşınması Türkiye'yi aciz ve muhtaç bir ülke gösterme sinsiliğinin şifreli mesajı olarak değerlendirilmelidir. Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir" dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Maalesef Yunanistan hala provokasyonlara, hukuk dışı ve saldırgan söylemlere devam ediyor. Bunlardan bir an önce vazgeçmelerini bekliyoruz. Biz yangın felaketi ile mücadelemize devam ederken tehdit ve yaptırım dilini kullanmayı sürdüren bir komşumuz var" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarından etkilenen bölgelerin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'e Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesine destek olmak için Rusya'nın 5 adet 40 ton su kapasiteli İlyuşin-76 tipi yangın söndürme uçağı ve 3 adet Mi-8 tipi yangın söndürme helikopteri daha tahsis etmesi dolayısıyla teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Cami'nde cuma namazını kıldı. Erdoğan, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, orman yangınları konusundaki sabotaj iddialarının sorulması üzerine, "Bu eş zamanlı çıkan yangınlarla ilgili soruşturma devam ediyor. İçişleri Bakanlığımızın, istihbarat birimlerimizin yoğun çalışmaları var. Çalışmalar sonrası net ne olur o zaman değerlendirmemiz lazım" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, orman yangınlarının devam ettiği Antalya'nın Manavgat ilçesine gidecek.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı'nın başörtüsü kararının AB'nin iki yüzlülüğünü ortaya koyduğunu belirtti. Altun, "AB yetkilileri ve liderlerinin, Müslüman karşıtı AB Adalet Divanı kararıyla ilgili sağır edici sessizliği, Avrupalı elitlerin hala bu politikalarla kendi halklarına verdikleri zararı göremeyecek kadar miyop olduklarını ortaya koymaktadır" değerlendirmesinde bulundu.
Tokat'ta, 15 Temmuz'un simge kahramanlarından şehit Ömer Halisdemir için darbeci ifadesi kullanan İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. İYİ Parti Tokat İl Teşkilatı da Sarıtaşlı'nın kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini duyurdu.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın Fransa'dan aldığı savaş uçaklarına ilişkin, "Bir silahlanma yarışı tutturmuş, gidiyorlar. Uçak, silah, araç gereç alıyorlar. 3-5 kullanılmış uçakla güç dengelerinin değişmesi mümkün değil. Dolayısıyla Yunan komşularımızın saldırgan çözümler değil barışçıl, siyasal çözümler için uğraşmalarını, buradaki sorunlara yönelik çözüm gayretimize katkı sağlamalarını bekliyoruz" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Kıbrıs'ta iki ayrı devlet varlığı artık herkesçe kabul edilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, 20 Temmuz 2021'de açıkladığı Cumhurbaşkanlığı binası ile parlamento binası yapılma hedefi betonlaşmanın, yeni bir inşaat hamlesinin değil, bağımsız bir devlet halinin ilk harcıdır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Tunus'ta yaşanan son gelişmelerden endişe duyuyor, demokrasinin bir an önce yeniden tesis edilmesi gerektiğine inanıyoruz.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG güdümündeki sözde 'Suriye Demokratik Konseyi' mensupları ile görüşmesini kınıyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı’nın başörtülü kadınların din ve inanç özgürlüğü aleyhinde verdiği karar pek çok bakımdan vahimdir" dedi.