BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: ‘İYİLİK ÖRÜN’ PROJESİ HALKA HALKA YAYILIYOR

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: ‘İYİLİK ÖRÜN’ PROJESİ HALKA HALKA YAYILIYOR

Büyükşehir’in ‘Çocuklarımıza İyilik Örün’ projesine ilgi her geçen büyürken, Büyükşehir tarafından şuana kadar 2 binin üzerinde ip ücretsiz olarak iyilik gönüllülerine dağıtıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYMEK A.Ş. tarafından başlatılan ‘Çocuklarımıza İyilik Örün’ kampanyası çığ gibi büyürken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KAYMEK Göz Nuru Tesisi’nde incelemelerde bulunarak, halka halka yayılan ‘Çocuklarımıza İyilik Örün’ kampanyasına katılan kadınlara teşekkür etti.

Yerel yönetim hizmetleri kapsamında sosyal ve gönül belediyeciliği alanında gönüllere dokunan projeleriyle adından söz ettiren Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin marka kuruluşu Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından başlatılan ‘Çocuklarımıza İyilik Örün’ kampanyası çığ gibi büyüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KAYMEK Göz Nuru Tesisi’nde incelemelerde bulundu. ‘Çocuklarımıza İyilik Örün’ projesine destek veren kadınlarla sohbet eden Başkan Büyükkılıç, çalışmanın halka halka yayıldığını belirterek, kampanyaya destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

Başkan Büyükkılıç, tesiste yaptığı açıklamada iyilik örmeye devam ettiklerini ifade ederek, “Projemize destek veren hanımefendilere özellikle teşekkür ediyorum. Onlar bizim dua kaynağımız, yavrularımızı düşünüyor, kış şartlarında yavrularımızın üşümemesi için imkânı olmayan, bu ürünlere ulaşamayan canlarımıza bunları ulaştırıyoruz. Böylece onların içinin ısınmasını ve üşümemesini de sağlamış oluyoruz. Onlarda da bizlere dua ediyorlar” şeklinde konuştu.

“HALKA HALKA YAYILIYOR”

Çalışmanın halka halka yayıldığını belirten Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Biz ipini veriyoruz, annelerimiz, bacılarımız da örüyorlar. Hem kendileri için bir meşgale olmuş oluyor hem merhamet duygusuyla hareket ederek yavruların ısıtılması adına bir güzel çalışma yaptığının memnuniyetini yaşıyor. Hiçbir beklenti yok, hiçbir hesapları yok, tek amaçları yavrularımızın içini ısıtmak. O anlayış içerisinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu güzel çalışma halka halka yayılıyor. Evlerinde ören annelerimiz, bacılarımız olduğu gibi KAYMEK bünyesindeki kurslarımıza gelmek suretiyle buradaki imkânlardan yararlanarak ören annelerimiz, bacılarımızı da gözlemliyoruz. Biraz önce gördük yurt dışından gelen Kayseri’de evlenmiş, yaşayan anneler, bacılar da yine bu kervana katılmış. Fas’tan, Afganistan’dan dünyanın değişik ülkelerinden, demek ki merhamet her yerde, iyilik her yerde. İslam kültürünün olduğu her bölgede, bu bizim olmazsa olmazımız. Bunun için biz biriz, beraberiz Allah’a şükürler olsun. Sağ olsunlar, var olsunlar.”

Çocuklarımıza İyilik Örün kampanyası için Başkan Büyükkılıç’a teşekkür eden vatandaşlar, “Size çok teşekkür ederiz bize bu imkânları sağladığınız için. Sizler olmasaydınız biz bunları yapamazdık” dedi.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen gezide, Başkan Büyükkılıç’a dua eden Şehriban isimli kursiyer, “Başkanım sabah evden çıkarken önce Allah’ıma dua ediyorum bana verdiği sağlık için sonra sizlere dua ediyorum böyle bir imkân sağladığınız için. Çaycınızdan müdürünüze kadar hepinizden çok memnunuz. Çok teşekkür ederiz” dedi.

Vatandaşların, KAYMEK çalışanlarından da memnun olduklarını ifade etmeleri üzerine Büyükkılıç, “Onlar bizim yüz akımız, canlarımız. Bizim vitrinimiz sağ olsunlar. Burada yaptıkları çalışmalarla bizleri temsil ediyorlar. Cenab-ı Hak hiçbirimizin yüzünden tebessümü eksik etmesin” ifadelerinde bulundu.

“ONLAR ÜŞÜMEDİKÇE BİZİM DE KALBİMİZ ISINIYOR”

Google+ WhatsApp