BAKİ COŞKUN’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

BAKİ COŞKUN’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

İnsan yetiştirmek en önemli vazifelerden biridir. Bu önemli göreve talip olan ve en zor şartlarda, ülkemizin dört bir yanında bu görevi yerine getiren tüm öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliyoruz.

Bizler “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” düsturuyla medeniyetler inşa etmiş bir inancın mensuplarıyız. Bu inançla, öğrenmenin de, öğretmenliğin de kutsal bir görev olduğuna inanırız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de, “Bir toplum ulus olabilmek için mutlaka eğitimcilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki, toplumu gerçek bir ulus haline getirirler” diyerek öğretmenlerin ifa ettiği kutsal ve önemli görevi işaret etmiştir.


Ülkemizin yarınları ve geleceği olan evlatlarımızın yarınlara hazırlanmasında büyük bir görev üstlenen; Anadolu’nun her bir köşesine ilim ışığını saçmak için mücadele eden, geleceğimizin oluşumunda, evlatlarımızın yetişmesinde emeği, alın teri ve gayreti bulunan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Geçmişten günümüze ve çok yakın bir tarihte hain bir saldırı sonucu görevi başında şehit olmuş eğitimcimiz Ayşenur ALKAN başta olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. 


Bu niyazla, yarının yeniden büyük Türkiye’sini inşa ederken, mihenk taşı olacak gençlerimize rehberlik eden, ışık olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler

Gününü tebrik ediyorum.  

Google+ WhatsApp