ARAMA SONUÇLARI : 171 adet sonuç bulundu

'Yerli aşı üçüncü doz olarak kullanılabilir'

'Yerli aşı üçüncü doz olarak kullanılabilir'

Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, Covid-19 aşılarında ilk 2 dozdan yaklaşık 6 ay sonra hatırlatma dozunu tek doz yapmak gerekeceğini söyledi. Balık, "Erciyes Üniversitesi'nde geliştirilen aşımız Çin aşısı ile aynı teknolojiye sahip yani inaktif aşıdır. Dolayısıyla Çin aşısı olan vatandaşlarımız 3'üncü doz olarak Erciyes Üniversitesi'nde üretilen aşımızı yaptırabilirler" dedi.

Yerli VLP temelli aşı için gönüllülere çağrı

Yerli VLP temelli aşı için gönüllülere çağrı

TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları süren VLP temelli aşının denemeleri Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde gönüllülere uygulanacak. Başhekim Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk gönüllü olmak için insanların tereddüt etmemesi gerektiğini belirterek, "Vatandaşlarımız aşı olmaktan imtina etmesinler her türlü aşı olsunlar. Özellikle yerli aşının çalışmasına gönüllü olarak katılsınlar. Türkiye’den Sanayi Bakanımız, TÜBİTAK Başkanımız bu çalışmalarda gönüllü oldular. Herkesin çalışmaya katılmaya hevesli olmasını diliyoruz” dedi.

Bakan Varank'tan yerli aşı açıklaması

Bakan Varank'tan yerli aşı açıklaması

Bakan Varank, Covid-19'a karşı geliştirilen inaktif ve adenovirüs temelli aşı adaylarının çalışmalarının devam ettiği Ankara Şehir Hastanesi Klinik Araştırmalar Merkezi ile Ankara Üniversitesi Kanser Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret etti. Aşı adaylarımızın faz çalışmalarında yeteri kadar gönüllü bulabilirsek ve aşı adaylarımızın sonuçları başarılı olursa sene sonundan önce sonbahar gibi Türkiye’nin yerli ve milli aşısını elde edebileceğimize inanıyoruz.

Yerli aşıda Faz-2'nin veri toplama aşaması da tamam

Yerli aşıda Faz-2'nin veri toplama aşaması da tamam

Türkiyede koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşılar arasında insan deneylerine başlanan ilk aşının çalışmalarının yürütüldüğü Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (İKUM) Faz-2'nin veri toplama aşaması da tamamlandı. İKUM Müdür Yardımcısı Ahmet İnal, aşı uygulanan gönüllülerin 43 gün boyunca takip edildiğini belirterek, "Faz-3’e geçmek için 43’üncü gün verileri gerekiyordu. Bu veriler, tamamlandı, şimdi bakanlık tarafından incelenecek. Bundan sonra Sağlık Bakanlığı bünyesinde Faz-3 aşamasının mayıs ayında başlaması bekleniyor" dedi.

Bakan Varank: Yerli aşıda Faz-2 sonuçları ay sonu bakanlığa iletilir

Bakan Varank: Yerli aşıda Faz-2 sonuçları ay sonu bakanlığa iletilir

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Erciyes Üniversitesi'nde yürütülen inaktif aşı adayı çalışmalarını inceledi. Bakan Varank, "Faz-2 sonuçları bu ay sonu itibarıyla Sağlık Bakanlığı'na iletilmiş olacak. Burada başarılı sonuçlar elde edilmesiyle birlikte Faz-3 çalışması ve daha sonra seri üretimiyle hem Türkiye'ye hem de dünyaya şifa olabilecek inaktif aşı adayını elde etmiş olacağız" dedi.

Yerli aşı gönüllüsü: Hiçbir sağlık problemi yaşamadım

Yerli aşı gönüllüsü: Hiçbir sağlık problemi yaşamadım

KAYSERİ'deki Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) geliştirilen yerli Covid-19 aşısının Faz-2 çalışmasında, 250 gönüllü arasında yer alan iletişim uzmanı Murat Gündoğan, "Şu ana kadar herhangi bir sağlık problemi yaşamadım. Sadece aşı vurulduğu zaman aşı yerinde küçük ağrı oluyor. Onun dışında halsizlik veya bitkinlik ya da herhangi bir sıkıntılı durum oluşmadı" dedi.

Yerli aşıda Faz-2'nin ilk sonuçları: Klasik yan etkiler

Yerli aşıda Faz-2'nin ilk sonuçları: Klasik yan etkiler

TÜRKİYE'de koronavirüse karşı ilk Erciyes Üniversitesi'nde geliştirilen yerli Covid-19 aşı adayının 250 gönüllü üzerinde uygulanan Faz-2 çalışmasında raporlama süreci devam ediyor. Raporlama çalışmasında görev alan ERÜ Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız, "Yaptığımız ilk incelemelerde Çin aşısında gördüğümüz klasik yan etkileri yerli aşıda da görüyoruz; aşı yapılan yerde ağrı, kızarıklık, şişlik olabiliyor" dedi.