Yüzlerce Kişiyi Yaklaşık 1 Milyon Tl Dolandıran Şebeke Üyesi Son İşinde Yakayı Ele Verdi

Afyonkarahisar´da, tuzaklarına düşürdükleri kişileri telefon ile yaklaşık 1 milyon TL dolandıran şebekenin üyesi, bir kadının 100 bin lirasını aldıktan sonra polis tarafından suçüstü yakalandı. Edini

Afyonkarahisar´da, tuzaklarına düşürdükleri kişileri telefon ile yaklaşık 1 milyon TL dolandıran şebekenin üyesi, bir kadının 100 bin lirasını aldıktan sonra polis tarafından suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, kentte yaklaşık 1 aydan bu yana telefonla aradıkları kişilere kendilerini savcı, hakim ya da polis olarak tanıtıp para talep eden ve bu yöntemle çok sayıda kişiyi yaklaşık 1 milyon TL dolandıran şebeke üyesinden İ.A., isimli şahıs, dolandırmaya çalıştığı kişiden parayı alırken polis tarafından suçüstü yakalandı. Polisin 3 günlük takibi sonrası yakalanan şahıs, M.A.G. isimli bir kadını telefonla kandırıp, Sinanpaşa ilçesinde banka önünde içerisinde 100 bin TL bulunan poşeti aldıktan sonra takipte olan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan İ.A.´nın aynı zamanda kentte gerçekleştirilen bir başka dolandırıcılık olayına da karıştığı ve N.B. isimli şahsı 25 bin TL dolandırdığı kaydedildi. Şebeke üyelerinin kentte S.Ç., ismindeki bir şahsıda 670 bin TL dolandırdıkları belirlenirken, gözaltına alınan ve sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen İ.A., emniyet binası çıkışında kendisini görüntülemeye çalışan basın mensuplarının olayla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.
Olayla ilgili polis tarafından başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirilirken, polisin diğer şebeke üyelerine ulaşmak için geniş çaplı bir çalışma başlattığı öğrenildi.
Öte yandan, emniyet yetkilileri vatandaşları telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı uyararak, hiç bir devlet görevlisinin bir kişiyi telefonla arayıp para istemeyecekleri hususunda uyardı.
(GC-MET-Y)

16.10.2014 15:40:47 TSI

Google+ WhatsApp