Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu´nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu´nun doğusu ile Şa

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu´nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu´nun doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu´nun güneydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların Van, Hakkari, Şırnak ve Mardin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu´nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz´in iç kesimleri ile Doğu Anadolu´nun kuzeyinde don olayı, kuzeybatı kesimlerde ise sis olayının görüleceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü´nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden sonra kuzey kesimlerde güneyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Doğu Anadolu´nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu´da kuvvetli (40-60 km/s), Kıyı Ege ile Akdeniz´de yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu ve açık 13
İstanbul: Az bulutlu ve açık 17
İzmir: Az bulutlu ve açık 22
Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 25
Antalya: Az bulutlu ve açık 25
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12
Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 7
Diyarbakır: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 15
(İST-CC-CC-Y)

20.10.2014 08:52:11 TSI

Google+ WhatsApp