Yunanistan Doğu Akdeniz´e Bir Fırkateyn Bir De Denizaltı Gönderecek Lefkoşa

Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Yunanistan´ın Doğu Akdeniz bölgesine bir fırkateyn, bir de denizaltı göndereceğini açıkladı. Kıbrıs Rum radyosu, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır D

Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Yunanistan´ın Doğu Akdeniz bölgesine bir fırkateyn, bir de denizaltı göndereceğini açıkladı.
Kıbrıs Rum radyosu, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır Dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere Güney´de bulunan Venizelos´un bu açıklamayı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis´le bu sabahki görüşmesinden sonra yaptığını duyurdu. Bunun, Yunanistan´ın uluslararası sorumluluğu olduğunu iddia eden Venizelos, fırkateynin UNIFIL, denizaltının da NATO´nun Active Endeavuor operasyonu çerçevesinde gönderileceğini söyledi.
Gazetecilerin, Rumların güvensizlik hissettiğini savunarak Yunanistan´ın bu konuda ne yaptığını sorması üzerine "Bunlara yeterli cevap veriliyor. Arama kurtarma anlaşması imzaladık, bu şekilde Kıbrıs ve Yunanistan´ın FIR ve deniz alanları birleşiyor" dedi.
Türkiye Rumların sondaj faaliyetlerini izlemek üzere bölgede bir süredir savaş gemisi bulunduruyor.
(MG-ES-HO-Y)

29.10.2014 16:16:49 TSI

Google+ WhatsApp