Yozgat Gençlik Merkezi Satranç Turnuvası Düzenledi

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında satranç turnuvası düzenledi. Yozgat Gençlik Merkezinde düzenlenen satranç turnuvasına 108

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında satranç turnuvası düzenledi.
Yozgat Gençlik Merkezinde düzenlenen satranç turnuvasına 108 öğrenci katıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuva sonunda 12 yaş üstünde Hüseyin Eravcı, 12 Yaş altında ise Beytullah Ünver birinci oldu. Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi.
Satranç oyunun öneminin vurgulandığı turnuvada, satrançın insanlara sağladığı faydalar şöyle sıralandı: "Satranç, süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. Kişiliği ve karekteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir.Kendine güven duygusu aşılar ve bunu geliştirir. Kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve bireysel doğru kararlar alabilmeye yardımcı olur. Dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırır. Diğer ders konularının daha iyi anlaşılıp kavramasına yardımcı olur. Bilimselliği ön plana alarak araştırmalar yapmaya yönlendirir"
(ÖE-AÖ-Y)

27.10.2014 18:14:57 TSI

Google+ WhatsApp