Yörex´e Birleşmiş Milletler´den Ödül

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Dünya Gıda Günü´nde Türk tarımına verdiği destek ve Yöresel Ürünler Fuarı´nın Türkiye´ye kazandırılması nedeniyle Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Ça

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Dünya Gıda Günü´nde Türk tarımına verdiği destek ve Yöresel Ürünler Fuarı´nın Türkiye´ye kazandırılması nedeniyle Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır´ı ödüllendirdi.
Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından ödüllendirildi. Ali Çandır, tarım ve hayvancılık alanlarında yapılan araştırma raporları, EXPO 2016 çalışmaları, ekonomiye can veren Yöresel Ürünler Fuarı´nın Türkiye´ye kazandırılması, çiftçilere yönelik eğitim projeleri nedeniyle BM Gıda ve tarım örgütü tarafından ödüllendirildi.
Ödülü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker takdim ederken, Çandır´a Türk tarımına olan katkısı nedeniyle teşekkür etti. Ali Çandır Bakan Eker ve FAO´ya teşekkür ederken, yaptıkları tüm proje ve çalışmalarda gıda ve tarım hassasiyetini gözettiklerini kaydetti.
Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX´in fikir babası olan Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Yöresel Ürünler Projesi çerçevesinde 2010 yılından bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin desteğiyle fuarın Antalya´da düzenlenmesine öncülük ederken, yerel kalkınmanın anahtarı olan yöresel ürünlerin kadın istihdamı, yerinde istihdama katkısının vurgu yapıldığı, Anadolu´nun kıyıda köşede kalmış yüzlerce ürününü 10 bin metrekarelik alanda sergilendiği Yöresel Ürünler Fuarı bu yıl 22-26 Ekim tarihlerinde EXPO Center´da gerçekleşecek.
(SK-Y)

21.10.2014 11:21:39 TSI

Google+ WhatsApp