Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel:

Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel:

Yeşilay Haftası nedeniyle Merkez Kız Meslek Lisesi’nde düzenlenen törende konuşan Yeşilay Derneği Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, “Madde bağımlılığı ile mücadelede yeni neslin bize destek vermesi gerekiyor” dedi.
Merkez Kız Meslek Lisesi’nde düzenlenen programa Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Yeşilay Derneği Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Yeşilay Derneği Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, “1-7 Mart tarihleri arası Yeşilay Haftası olarak kutlanıyor. Yeşilay 96 yıldır Türkiye’de hizmet ediyor ve köklü bir dernektir. 1920 yılında İstanbul’a gemilerle İngilizlerin içki getirdiği ve buna karşı olarak doktor Mazhar Osman tarafından başlatılan bir mücadele, o zamanlar Yeşilay olarak değil Hial-i Ahdar olarak kurulan bir dernektir. 1935 yılında Atatürk tarafından Yeşilay ismi ile günümüze kadar gelen bir dernek. Yeşilay’ın ilk başta kuruluş amacı içki ile mücadeleydi ama günümüzün şartlarında madde bağımlılığı ile mücadele başlamıştır. Günümüz şartları ile sigara bağımlılığı, internet bağımlılığı ve sosyal medya bağımlılığı olarak Yeşilay’ın mücadele alanları genişledi” dedi.
Adıgüzel, “STK olarak diğer kurumlarla çalışmalar yürütüyoruz ama bu mücadele bizim tek başımıza yürütebileceğimiz bir mücadele değil. Yeni neslin bizlere de çalışmalarda destek vermesi gerekiyor” diyerek, “2014 yılında sigara paketlerinin üzerinde insanın akciğerinin fotoğrafı, belli vücudunun parçaları konularak uyarılar yapılmıştı. 2014 yılı içinde şehir tiyatrosunda bir program yaptık. Gençlere bunu gösterelim diye. 50-60 yaşlarında bir ağabeyimizi gençlerin karşısına çıkardık. 15 yaşından beri sigara kullanıyordu. Diz kapaklarına kadar kesilmiş ve protez kullanıyordu. Kendini anlattı, programın sonunda baktık ki gençler yine sigara kullanıyordu. İnsan illaki kendi başına gelince mi ders çıkarması gerekiyor. Başkasının başına gelince de insanın aklı başına gelmeli, ders almalı” diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrencilerin sergilediği skeçler, beğeni toplarken, Yeşilay Haftası nedeniyle hazırlanan sergi de ziyarete açıldı.

Google+ WhatsApp